foradia pressupostparticipatiualcoi

Comença el curs marcat pel retrocés del valencià

Les elevades temperatures, principal problema en la tornada a les aules. Normalitat a Alcoi el primer dia del curs escolar.

escola vueltaL’alcalde Toni Francés, per la seua banda, ha desitjat un bon inici del curs a la comunitat educativa dels centres alcoians, i ha lamentat que el curs 2014/2015 estarà marcat pel retrocés del valencià a les aules: “És una llàstima que aquest siga el curs en què la nostra llengua passarà a tindre un paper residual a l’àmbit educatiu, i que contràriament al que aconsellen tots els especialistes s’anirà abandonant un model de bilingüisme que millora el coneixement de les diferents llengües per imposar un sistema que arraconarà el valencià per seguir amb la castellanització progressiva de la societat que es fa efectiva des de l’actual govern autonòmic”.

Ahir dimecres es va encetar el curs escolar, en una tornada a les aules atípica en avançar-se a començaments de setembre a tots els nivells educatius entre infantil i batxillerat. L’inici del curs ha estat marcat a Alcoi per una absoluta normalitat a tots els centres, només alterada per les elevades temperatures que s’han hagut de patir als col·legis i instituts. En Alcoi han començat les classes un total de 8.841 alumnes repartits a 16 centres escolars d’Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat. Al llarg dels mesos d’estiu, l’Ajuntament ha procedit a efectuar diferents obres de millora i arranjament als diferents centres públics, amb una inversió d’aproximadament 80.000 euros.

El regidor d’Educació Manolo Gomicia i l’alcalde Toni Francés han visitat el CEIP Horta Major en aquest inici del curs, on han estat rebuts per la cap d’estudis i directora en funcions Ana Gascó, i representants de l’AMPA del centre. Al llarg de la visita, han tingut ocasió de comprovar la bona marxa d’aquesta primera jornada del curs escolar, i també han visitat les instal·lacions del centre atenent a les reivindicacions i peticions de diferents millores en la infrastructura, a banda de les obres que s’han portat a terme durant els mesos estivals tant al col·legi com al seu entorn urbà.

Gomicia s’ha congratulat per la tranquil·litat i la normalitat del primer dia a les escoles i ha volgut felicitar els equips educatius dels centres de la ciutat “per aconseguir posar en marxa el curs en unes circumstàncies tan complicades com les que ha imposat Conselleria. Lamentablement, sembla que ningú a la Conselleria d’Educació és conscient de les dificultats que suposa encetar el curs la primera setmana de setembre, sense quasi temps per posar les infrastructures a punt ni per preparar acuradament la tornada a les aules. No obstant això, els professionals de l’educació han tornat a demostrar la seua capacitat per superar totes les dificultats que imposa l’administració autonòmica”.

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *