foradia cdturisme

La Directora General de Patrimoni Cultural visita la Sarga

La Generalitat Valenciana incoa l’expedient de delimitació de l’entorn de protecció dels abrics d’art rupestre de la Sarga. La Directora General de Cultura, Marta Alonso, va visitar els abrics de la Sarga.

La_Sarga (7)Hui dijous dia 4 de setembre, la Directora General de Cultura, Marta Alonso, ha visitat els abrics de la Sarga en companyia del regidor de Cultura, Paco Agulló, i els regidors Fernando Pastor i Rosa Sánchez, a més dels tècnics de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i del Museu Arqueològic Municipal d’Alcoi.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del dijous 4 de setembre publica la resolució de 8 d’agost de 2014, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’incoa l’expedient per a complementar la declaració com a béns d’interés cultural amb la categoria de zones arqueològiques dels abrics d’art rupestre de la Sarga, Abric I, Abric II i Abric III, situats al terme municipal d’Alcoi, per mitjà de la delimitació del seu entorn de protecció i l’establiment de la normativa de protecció, i s’obri període d’informació pública.

La proposta va ser presentada en 2013 per l’Ajuntament d’Alcoi, amb interés que es complemente la declaració dels béns d’interés cultural amb la categoria de zona arqueològica de les pintures rupestres de la Sarga, situades al terme municipal d’Alcoi.

La_Sarga

Marta Alonso, ha visitat els abrics de la Sarga amb Paco Agulló, i Fernando Pastor i Rosa Sánchez./

La delimitació de l’entorn de protecció de les pintures s’ha establit tenint en compte l’espai comprés en una distància mínima de 200 metres des del contorn extern de cada un dels tres abrics. Aquesta mesura contribueix a la protecció d’altres béns patrimonials de destacada significació existents a l’entorn i al manteniment del paisatge tradicional de la zona.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *