lasarga ajualcoitel

L’alcalde Francés a favor del poligono en la Canal

L'Alcalde socialiste apunta "No obstant això, si les autoritats competents donen el vistiplau al projecte en la Canal, nosaltres no ens oposarem, encara que continuem pensant que no és la millor ubicació.

toni francesSegons Toni Francés, “des que iniciem la legislatura hem fet tot el que es puga per donar viabilitat a este projecte, que entenem que és molt positiu , un projecte innovador que garantix la permanència, consolidació i expansió del Grup Empresarial L’Espanyola en la nostra ciutat, així com l’atracció de noves empreses. Per això, hem donat alternatives d’ubicació que ens pareixen millors. No obstant això, si les autoritats competents donen el vistiplau al projecte en la Canal, nosaltres no ens oposarem, encara que continuem pensant que no és la millor ubicació”.

Malgrat de que l’equip de Govern recrimina al Consell per no contestar les al·legacions municipals al projecte industrial de L’Espanyola i confia que la Justícia reconega la competència de l’Ajuntament. “No obstant això, continuem pensant que als alcoians i alcoianes no se’ls pot negar el dret a decidir sobre el nostre territori i per això, en el seu moment es va interposar un contenciós contra la Generalitat que encara està sense resoldre. Pensem que està decisió és molt important per a la ciutat i l’ajuntament és el màxim organisme de representació ciutadana”, va apuntar l’alcalde d’Alcoi

L’Ajuntament socialiste espera del TSJ que li atorgue capacitat de codecisió en la ubicació del parc “Alcoinnova” junt amb la Generalitat

Esta decisió el primer edil alcoià respon a la contestació de la Generalitat Valenciana amb l’aprovació de la ATE i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que va exigir modificacions al projecte i mesures de seguretat per a acceptar, com així s’ha fet, la ubicació seleccionada per la mercantil L’Espanyola. “Estes dos entitats són les màximes autoritats en gestió de recursos hídrics i protecció del medi ambient, amb la qual cosa, si han donat el seu vistiplau és perquè el projecte, amb les correccions que ha realitzat l’empresa, és viable”, va afirmar Francés.

L’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, confia que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que ha de resoldre, en els pròxims mesos, el procés contenciós administratiu plantejat per l’Ajuntament, atorgue capacitat de decisió al propi Ajuntament davant de la desídia de la Generalitat que va deixar al marge del procés al consistori, i que ara ni tan sols ha contestat a les al·legacions plantejades pels tècnics municipals. “El que reclamem a la Justícia és que ens possibilite tindre veu i vot en una decisió tan important per al futur de la ciutat. Reclamem codecidir junt amb l’administració autonòmica, respectant l’autonomia local i l’interés legítim de tots els alcoians. Especialment quan la Conselleria ha contestat a totes les al·legacions, excepte a nosaltres.”

En les al·legacions presentades davant de la Generalitat, l’Ajuntament d’Alcoi va rebutjar la declaració d’Actuació Territorial Estratègica (ATE), ja que no afecta diversos termes municipals, a més que no establix l’autorització final de l’Ajuntament com ocorre en altres ATE, com en la ciutat de València. A més, no es limita en cas de requalificació de sòl altres usos diferents a l’industrial, com el residencial o comercial, que no es limiten expressament.

En les al·legacions de l’Ajuntament s’entén que hi ha altres alternatives en el terme municipal d’Alcoi per a reubicar la planta de L’Espanyola, com en Pagos. En el mateix plec d’al·legacions, també s’alerta del possible efecte d’abocaments en una zona pròxima a l’aqüífer El Molinar, pel que s’ha de limitar les activitats industrials.

 

 

S

 


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *