foradia subscriutegrat

El Xixarra Trail passa per Cocentaina

Récord de participació. Mes de 400 inscrits en la prova puntuable per al circuit Xixarra Trail. Antonio Martínez y Ana Abad lideren el III Trail&Climb Fira de Tots Sants.

GUANYADORS TOTES CATEGORIES

Antonio Martínez, natural d’Onil i Ana Abad, d’Alacant, han sigut els guanyadors de la III Trail&Climb Fira de Tots Sants de Cocentaina, en les seues respectives categories, disputada durant aquest diumenge 7 de setembre. A partir de les 9:30 del matí, un total de 420 corredors han pres part en una nova prova puntuable per al circuit de carreres de muntanya Xixarra Trail.

Els participants han tingut que superar 19 kilòmetres de circuit urbà i de muntanya, amb un desnivell acumulat de 1.720 metres. La carrera s’ha inciat a l’Avinguda del Ferrocarril, just davant de la tenda Trail&Climb que li dona nom a la prova. Antonio Martínez, de 21 anys, corredor en la categoria de promesa, ha arribat a la línia de meta després de 1:37:06. L’alcoià Emili Sellés ha sigut segon amb 1:40:47. En tercera posició ha estat el guanyador de la passada edició, Sebas Sánchez amb 1:41:53.

El guanyador Antonio Martínez ha assenyalat queha sigut una carrera amb un perfil dur, però jo em trobava amb forces i he aconseguit finalitzar-la amb un bon temps. Estes carreres de muntanya m’encanten, molt be senyalitzada i amb baixades molt tècniques”.

En la categoria femenina, la primera dona en arribar a meta ha sigut Ana Abad amb poc més de 2 hores i tres minuts. Ana ocupa la primera posició en la general femenina del circuit Xixarra Trail. Li han seguit Carolina Becerra, de Petrer, amb una marca de 2:19:54 i Laura Vázquez, amb un temps de 2:20:44.

Ana Abad ha comentat que “ha fet molta calor, deuríem haver eixit un poc abans per aprofitar la fresca, però amb tot el recorregut ha estat espectacular amb unes vistes molt boniques. Qualifique la carrera amb un 8 o un 9”.

Els corredors han comptat durant el recorregut amb quatre punts d’avituallament. Al kilòmetre 6 en el Club de Tennis de Muro, en el 8 en la cima de la Penya el Frare, en el 13 en el Mas de Llopis i en el 17 en Sant Cristòfol.

Vora mig centenar de persones entre Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i voluntaris han vetllat per la seguretat de la prova, que ha transcorregut sense incidències de gravetat, si be es cert que s’ha hagut d’atendre alguns corredors que han patit caigudes i algun colp de calor.

 


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *