foradia pressupostparticipatiualcoi

A totes i a tots els militants i simpatitzants d’EUPV­ – l’Entesa d’Alcoi

per Sergi Rodríguez i Castelló,

sergi rodriguez

Sergi Rodríguez./

Encetem una nova etapa en la pràctica política de la nostra organització. L’assemblea ha elegit un nou Consell Polític i un nou Coordinador Local, un renovat equip de treball de companys i companyes compromesos en dur endavant les propostes que dictamine la pròpia assemblea.

Així doncs, tenim un nou equip de coordinació i uns nous portaveus que han assumit el repte de fer arribar al conjunt de la societat alcoiana el missatge de la utilitat i la necessitat d’EU com un instrument amb el que poder comptar per transformar la realitat. No som més que un grup de companys i companyes que ens hem responsabilitzat en oferir la nostra capacitat organitzativa, programàtica i reflexiva a una causa fonamental: fer de la participació de tots i de totes l’eina imprescindible per transformar l’actual situació política, social i econòmica que ens imposa el neoliberalisme.

I ho fem des de l’exemple. Seran les assemblees permanents les que aprovaran la feina a fer, i serà el Consell Polític ­o coordinadora d’EU­ qui executarà les decisions de l’assemblea. Aquest Consell/Coordinadora serà sempre obert i les seues reunions setmanals seran anunciades a totes i a tots els companys i companyes (militants i simpatitzants) per animar-­los a participar-­hi. I tant les assemblees com les reunions del Consell o Coordinadora tindran lloc també fora de la nostra seu, en contacte directe i convocatòria oberta amb la gent que igualment vulga participar-­hi.

Ja sabeu que la decisió de l’assemblea és treballar per fer possible a Alcoi la confluència de tots els que aspirem a canviar radicalment l’actual i esgotat sistema de relacions econòmiques i socials. Posar fi al bipartidisme, a la falsedat de la “democràcia” formal, al poder privat que sotmet el poder popular, a la corrupció, a les retallades que condemnen a la majoria social a la misèria, a la manca de treball i a tantes barbaritats que cada cop ens produeixen major indignació. Eixa formulació de confluència ja té referents en altres ciutats i té un nom genèric: “Guanyem”.

Guanyem les ciutats per començar des de la base un nou projecte emancipador. Un nou projecte de transformació. Un nou projecte de poder popular on el ciutadà i la ciutadana siguen els veritables protagonistes del canvi.

EU serà un més d’aquest ambiciós projecte. Un projecte que va més enllà de les coalicions d’estructures partidistes. Un projecte de ciutadans i ciutadanes, obert, estrictament democràtic, horitzontal, assembleari i on l’elaboració col∙lectiva del programa de govern de la ciutat siga l’eix que aglutine la voluntat ciutadana del canvi. Un projecte que il∙lusione a una majoria social per guanyar l’alcaldia d’Alcoi i fer real un canvi controlat, fiscalitzat i dirigit per la participació ciutadana. EU aporta, des de la humiltat, el nostre legat de lluita, la nostra capacitat d’elaboració programàtica, la nostra capacitat i experiència, i també ­i ho podem dir ben alt­ la nostra referència d’honestedat i de concepció de la política des de l’ètica més profunda. Volem que els protagonistes d’aquest nou projecte siguen aquells que des dels diferents moviments socials, són un exemple de contestació a les injustícies del sistema i són, també, un exemple per a nosaltres, perquè nosaltres hem estat junts a ells i hem après també de la seua lluita.

Amb aquesta carta que us dirigim a totes i a tots els militants i simpatitzants, volem comunicar-­vos que ens sentim orgullosos de treballar amb vosaltres i que esperem tenir el coneixement necessari per fer avançar els ideals d’emancipació humana que sempre ens han inspirat.

Font: Sergi Rodríguez i Castelló, Coordinador EU- l’Entesa d’Alcoi.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *