foradia subscriutegrat

La informació és poder, però també utilitat, plaer i compromís

El Gratis també és plaure. Però llegir El Gratis també és utilitat. Poder, utilitat, plaure. I compromís amb la societat i que tot això seguisca viu: el periodisme, el comerç, les relacions socials i la cultura. No et perdes l'exemplar de la primera quinzena de setembre.

el gratis 489aDiuen que la informació és poder, amb El Gratis jo afegiria que la informació és, a més, utilitat, plaure i compromís. És poder perquè informar-te de les novetats que ens porta la nova llei educativa o de les raons per les quals s’està preparant un contenciós per paralitzar el projecte a la Canal ens amplia nostra perspectiva amb la qual interpretem el món. És poder perquè llegir articles d’opinió sobre Podem, el sistema educatiu, Ucraïna o la reforma de la llei electoral que prepara Rajoy ens enriqueix el nostre bagatge polític, social i cultural que després utilitzem per moure’ns pel món.

El Gratis també és plaure. Plaure d’obrir les seues pàgines a l’ombra d’un pi i gaudir de l’entrevista al sempre hilarant Xavi Castillo, i de la ressenya de la seua reeixida actuació en Batoi. Plaure d’alimentar el teu bagatge cultural amb la lectura de l’homenatge a Miguel Hernández o de l’aniversari de l’artista 70x70x70: Antoni Miró. Plaure de llegir la remuntades de l’Alcoyano.

És utilitat perquè ens informa de les dates i horaris de les festes de la Romeria en la Font Roja, de les festes de setembre a l’Alqueria d’Aznar i festiniu. Del cartell de l’oblidat (més de 10 anys) i aquest any recuperat Moniátic!, esperat festival cultural. I per si de cas, torna actuar Xavi Castillo esta vegada a Cocentaina.

Però llegir El Gratis també és utilitat. Utilitat perquè en els anuncis classificats podem trobar el treball, el servei o l’amistat que necessitem. O el pis que estem buscant; o podem vendre la guitarra que ja no utilitzem, o podem llogar una caravana per a aquest cap de setmana. És utilitat perquè si busquem una constructora de confiança, aquí tenim les dades de contacte de Vopram Construccions. Si busquem una escola de ball, aquí està l’oferta del Centre de Dansa Inma Cortés. Si volem una perruqueria, Macu Agrasot. Una escola infantil?, Chiquitos. Un bon restaurant?, Equador. Una clínica de fisioteràpia i rehabilitació? Pablo Gisbert García. El que necessitem.

Poder, utilitat, plaure. I compromís amb la societat. Compromís perquè cada vegada que adquireixes  El Gratis en paper estàs fomentant que tot això seguisca viu: el periodisme, el comerç, les relacions socials i la cultura. No et perdes l’exemplar de la primera setmana de setembre.

Font: Rodrigo Paños Jiménez./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *