foradia pressupostparticipatiualcoi

Moció a l’Ajuntament d’Alcoi per un finançament valencià just

• Alcoi és una de les ciutats més perjudicades per aquest infrafinançament “i tenim l’obligació de fer que el nostre Ajuntament se sume" • Aquesta mancança d’inversions com la culpable “de la situació d'abandó del tren Alcoi-Xàtiva, un futur corredor mediterrani faria les nostres empreses més competitives.

Durant el mes d’abril del 2016 la Generalitat Valenciana va promoure la recollida de signatures a favor d’un manifest que portava per títol “Per un finançament just”.

Més de 600 entitats valencianes, entre les quals més 300 ajuntaments valencians, el van subscriure. Posteriorment, a les Corts Valencianes s’han pres per unanimitat diferents acords respecte a la necessària reforma del sistema de finançament i les inversions de l’Estat d’acord al pes poblacional de la Comunitat Valenciana.

Aquest manifest, reivindicat també per més de 30 entitats de les comarques, exigia a l’Estat la reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, ja que el País Valencià és lúnica comunitat amb una renda per càpita per davall de la mitjana nacional, aportant a les arques de l’estat com si estiguera per damunt.

També demana el reconeixement del dèficit de finançament acumulat (xifrat almenys en 12.433 milions d’euros des del 2002 fins al 2013) i l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional de la Comunitat Valenciana i la compensació de la insuficiència inversora dels últims anys, (cal recordar que som l’11% de la població, el 10% del PIB de l’Estat i sols rebem el 3,5% d’inversió real).

El portaveu de Compromís Màrius Ivorra explica que Alcoi és una de les ciutats més perjudicades per aquest infrafinançament “i tenim l’obligació de fer que el nostre Ajuntament se sume a este manifest i exigisca al govern central el que ens toca”.

A més assenyala aquesta mancança d’inversions com la culpable “de la situació d’abandó del tren Alcoi-Xàtiva, un futur corredor mediterrani faria les nostres empreses més competitives i per tant afavoriria l’ocupació a les nostres comarques, l’ajuntament rebria més diners de la Generalitat i el nostre hospital i consultoris estarien millor finançats i amb més recursos”.

Per aquest motiu, al pròxim ple es presentarà una moció per a demanar al govern de Toni Francès que s’adherisca al manifest i demane a l’estat eixe desitjat canvi del sistema de finançament, més inversions i el pagament del deute amb els valencians.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *