foradia subscriutegrat

Puja la desocupació a Alcoi i en les comarques

L'atur ha pujat en 267 homes i 156 dones. 426 treballadors/es aconseguint la xifra total d'aturats de 16.418. UGT considera que les dades registrades en les oficines dels serveis públics d'ocupació (SERVEF) reflecteixen un empitjorament en la qualitat de l'ocupació.

empleoPuja la desocupació en els pobles de l’interior d’Alacant. Coneguts les dades de la desocupació del mes d’agost de 2014, UGT de la Muntanya-Vinalopó-Vega Baixa ha de comunicar que el mes d’Agost de 2014 la desocupació, en la comarca de la Muntanya, ha pujat en 426 treballadors/es aconseguint la xifra total d’aturats de 16.418.

L’atur ha pujat en 267 homes i 156 dones. A pesar que hi ha hagut una pujada major en els homes, l’atur femení segueix sent més elevat que el masculí amb un total de 9218 dones aturades i 7200 hòmens parats.

L’atur ha pujat fonamentalment en poblacions com Alcoi amb 152 parats/as més, seguit d’Ibi amb 83 més i poblacions com Onil i Muro d’Alcoi amb 48 i 45 aturats més respectivament. Les baixades de la desocupació en aquest mes d’agost han sigut mínimes sent la població de Tibi amb 5 persones menys aturades i Benasau amb 4 aturats menys que el mes anterior. La resta les baixades i pujades han sigut mínimes.

UGT considera que les dades registrades en les oficines dels serveis públics d’ocupació (SERVEF) reflecteixen un empitjorament en la qualitat de l’ocupació i menor protecció a les persones aturades, fets que des de la Unió General de Treballadors es va denunciant tots els mesos. La temporalitat i el treball a temps parcial són els dos camins pels quals està transcorrent la creació d’ocupació, una tendència que cal revertir amb el diàleg social tripartit obert el passat mes de juliol, un Pla de Recuperació Laboral, amb plans de xoc específics.

UGT considera fonamental establir un pla de recuperació de l’ocupació i millora de la protecció per desocupació, que incorpore recursos excepcionals para, mitjançant formació i ocupació, impulsar l’accés a la contractació especialment dels col·lectius en pitjors condicions: aturats de llarga durada, majors de 45 anys, sense prestació, joves, desanimats.

Per tot açò UGT insisteix que la millora de la protecció per desocupació, de la qualitat en l’ocupació i de les rendes del treball són coses vitals per a la recuperació de les principals variables de la nostra economia.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *