foradia pressupostparticipatiualcoi

Compromís, Podem i EU debaten a Alcoi sobre la unitat d’acció política

• Les pensions públiques estan en perill i el mercat laboral cada colp satisfarà menys les necessitats bàsiques de la població • Una unitat d’acció serà necessària per a iniciar un canvi en la manera de fer la política que aconseguisca millores per a la societat.

Les polítiques que s’han realitzat durant els últims anys per part del Partit Popular han augmentat la desigualtat social i la corrupció, han consolidat la precarietat laboral, l’exili de la gent més preparada i unes taxes d’exclusió social alarmants.

Ara, pràcticament, acaba de començar una nova legislatura del Partit Popular. Els economistes que no estan comprats per les elits de poder avisen que no n’hi ha expectativa esperançadora. Tot el contrari: de seguir així, per exemple, les pensions públiques estan en perill i el mercat laboral cada colp satisfarà menys les necessitats bàsiques de la població. El PSOE i C’s han fet possible aquest escenari deixant governar al PP.

Per altra banda, el feixisme avança no a soles als EUA i a Europa, també a Espanya. I una de les seues raons ha sigut el fracàs dels partits socialdemòcrates i d’esquerres, que no han sabut o pogut fer front al projecte neoliberal de les elits.

En aquest context les forces polítiques que són conscients de la urgència de fer fora del poder als que estan utilitzant la política per al seu propi interés han de buscar aspectes comuns per a treballar en la mateixa direcció. “Punts d’encontre” ha sigut el nom que ha rebut l’acte d’Alcoi on Compromís, Podem i Esquerra Unida han establit un debat per tal d’avançar en aquest sentit (acte organitzat per Guanyar Alcoi).

Els tres representants van esgrimir les raons per les quals cal impulsar una unitat de treball entre les organitzacions. Una unitat que “acaba de començar”, ja que la confluència va ser possible per a les eleccions nacionals del 26 de juny, i que “s’ha de consolidar”, va afirmar Pau Torregrossa, Coordinador Comarcal de Compromís.

Però aquesta ha de ser “una unitat d’acció, de debat i de programa, va matisar Ignacio Blanco, exdiputat per EUPV al Parlament Valencià, “ni una uniformitat, ni una fusió ni una imposició”. Una unitat que comprenga l’autonomia de cada organització i la diversitat de pensament de la societat.

I més enllà, per a fer possible l’acumulació de poder necessària per a fer fora al PP, cal construir un espai en el qual tots els col·lectius, tots els moviments socials, i tota la gent de bé, troben raons per a estar en ell: “cal construir la unitat dels llaços fraternals, del sentir-se companys, de la projecció de l’esperança”, va aportar Vicenta Jiménez, senadora per Unidos Podemos.

No serà senzill, perquè les organitzacions estan formades per persones que molt sovint donen prioritat als seus interessos abans que als del bé comú. Però sí que serà necessari per a iniciar un canvi en la manera de fer la política que aconseguisca millores per a la societat.

Perquè una de les coses que cal tindre present és que les millores de la societat i els drets socials mai tenen lloc sense una societat que lluita conjuntament en la mateixa direcció.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *