foradia subscriutegrat

Música i festa a Ibi per gaudir dels Moros i Cristians

La festes a Ibi van començar divendres 12 de setembre, amb les Entrades de Moros i Cristians que van fer gaudir al nombrós públic que omplia els carrers. Les comparses van oferir una desfilada de gran color més l'ingent acompanyament de les bandes de música.

SONY DSC

Ibi va viure les festes grans amb l’Entrada de Moros i Cristians on, un any més, els boatos de Capitans i bandereres van captivar al públic. Va ser un dia calurós i ple de sol, on la gent va omplir els carrers, les cadires i tribunes per gaudir de l’espectacle de la Festa.

Les festes patronals en honor a la Verge dels Desemparats van arrencar amb la interpretació de l’himne, la nit de l’Olla i les Entrades de Moros i Cristians, en les quals  participaren més de 3.000 persones, entre festers, boatos i músics. Les comparses van oferir una desfilada de gran color i originalitat en el qual l’ingent acompanyament de les bandes de musica va ser una de les notes més destacades.

enrique botella

La comparsa Guerrers, i el seu Capità va obrir la desfilada de l’Entrada Cristiana al matí, molt ben acompanyat de la seua filà. Amb gran emoció va recollir les claus de la Vila, que li va lliurar l’Ambaixador Cristià, sota els aplaudiments del públic durant tot el trajecte. A més a més l’emoció i la calor, van ser la nota predominant durant tota l’Entrada Cristiana, com  deixaren veure en les s cares les bandereres i demés comparses al seu pas pels carrers de la desfilada a la vila.

Els boatos van agradar molt amb ballets pels carrers, a més de l’originalitat en els vestits. Molt celebrat va ser el 50 aniversari dels Almogàvers, en la qual van participar tots els capitans i bandereres que han acompanyat a la comparsa en aquests anys.

SONY DSC

Les comparses mores van desplegar el seu poder amb boatos espectaculars i molts vestits. La comparsa Beduïns a la tarda, va obrir l’Entrada Mora i, al capdavant d’ella, el seu Capità. El boato del Capità va despertar molts aplaudiments entre el públic. Aquesta comparsa també commemorava el 50 aniversari de la seva fundació i, igual que els Almogàvers, i també van desfilar tots els capitans i bandereres que l’han representat en aquests anys.

SONY DSC

El dissabte va ser el torn pels més petits, amb la  desfilada infantil en el qual van demostrar el seu bon fer malgrat la seua curta edat. El baluern dels arcabussos, envaïren els carrers d’Ibi, posant el fermall d’or a unes Festes de Moros i Cristians espectaculars que tan veïns com a visitants han gaudit amb intensitat. Els actes acabaren el diumenge amb la tradicional «Volta al Castell».

Font: Redacció, Fotos Enrique Botella.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *