foradia pressupostparticipatiualcoi

ATE la Canal: PSPV defensarà l’autonomia d’Alcoi front Alcoinnova

La Generalitat no ha permés al Ajuntament d'Alcoi codecidir sobre un projecte tan important com el de l’ATE Alcoinnova. PSPV-PSOE demanarà explicacions sobre els informes tècnics i exigirà els motius que han mogut al Consell a limitar l’autonomia de l’Ajuntament d’Alcoi.

La direcció del PSPV-PSOE es reitera en la defensa de l’autonomia local i lluitarà des de tots els fronts possibles pel dret dels alcoians a decidir sobre el seu propi territori i en concret sobre el projecte de l’ATE Alcoinnova.

El diputat autonòmic i regidor de l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Martínez, debatrà l’Actuació Territorial Estratègica de la Canal Alcoinnova en el Consell. Martínez realitzarà una bateria de preguntes a la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, en les que demanarà explicacions sobre els informes tècnics de l’expedient i exigirà els motius que han mogut al Consell a limitar l’autonomia de l’Ajuntament d’Alcoi sobre un projecte de la seua localitat.

jordi martinez

Jordi Martínez./

Jordi Martínez instarà Isabel Boning a exposar els motius pels quals la seua conselleria ha descartat incloure en l’expedient realitzat sobre l’ATE la Canal Alcoinnova els informes dels tècnics municipals. “Al no incloure els dits informes la conselleria s’ha botat els drets dels alcoians a decidir i opinar sobre una actuació que afecta exclusivament el seu  terme municipal, i això és una cosa que no podem consentir” ha comentat el diputat.

L’Ajuntament d’Alcoi es troba en estos moments sense capacitat per a intervindre en l’autorització de l’actuació al no tindre el temps suficient per a la reparcel·lació de l’espai i la seua informació púbica. La Generalitat no ha permés al Consistori codecidir sobre un projecte tan important com este i encara no ha respost a les al·legacions presentades.

El diputat sol·licitarà en la seua exposició l’expedient íntegre d’esta actuació i exigirà la compareixença de la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient en les Corts Valencianes a fi que explique l’actuació del Govern del Partit Popular en la negativa al dret de l’Ajuntament d’Alcoi a decidir sobre una actuació en el seu terme municipal.

Volem respostes i capacitat per a decidir sobre este projecte tan important per al nostre municipi. Estem convençuts de que hi ha alternatives viables per a ell, però per a això la conselleria ha de respondre a les nostres al·legacions” ha comentat Jordi Martínez.  

 


turistalcoi

Una resposta de ATE la Canal: PSPV defensarà l’autonomia d’Alcoi front Alcoinnova

  1. […] En la trobada, s’abordarà quina és la posició dels socialistes davant d’este projecte, que ha sigut aprovat per part del Consell mantenint totalment al marge del procés a l’Ajuntament …. La reunió servirà a més per a reivindicar la defensa de l’autonomia local i el dret legítim […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *