foradia aproop

20.000 € per a dur a terme propostes de millora municipals dels escolars de primària d’Alcoi

• Els alumnes de primària d’Alcoi realitzaran propostes de millora de la ciutat. Per a dur-les a terme l’Ajuntament ha previst un pressupost de 20.000 €. • L’objectiu, segons la regidora, és “constituir les escoles com espais relacionals i de construcció de democràcia, promoure els processos de consciència crítica"


Els alumnes de primària d’Alcoi realitzaran propostes de millora de la ciutat. Per a dur-les a terme l’Ajuntament ha previst un pressupost de 20.000 €.

Es tracta de la segona edició del projecteEducació per a la participació’, una iniciativa amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en els escolars.

Les sessions de treball es van iniciar al CP El Romeral i s’aniran succeint durant el mes de maig a altres onze centres escolars.

La regidora de Participació, Maria Baca, assegura que “la iniciativa farà ús d’unes dinàmiques grupals amenes que afavorisquen la presa de consciència sobre valors com la solidaritat, el bé comú o la convivència”.

De les sessions que es duran a terme, se seleccionaran un conjunt de propostes que, després de ser prioritzades amb l’estreta col·laboració del Consell Local de la Infància i Adolescència (CLIA), seran presentades a la Casa Consistorial el 8 de juny. Es prioritzarà que les propostes siguen inclusives, que es puguen finançar amb una partida de despesa corrent, i que no dupliquen iniciatives ja posades en marxa prèviament per l’administració local. No obstant això, els alumnes també podran proposar els seus propis criteris.

Participen en la iniciativa ‘Educació per a la participació’ els col·legis públics El Romeral, Sant Vicent, Horta Major i Miguel Hernández; així com els centres concertats Sant Vicent de Paül, Sant Roc, Sagrada Família, La Presentación, Salesià Sant Vicent Ferrer, Salesià Joan XXIII, Santa Ana i Josep Arnauda.

L’objectiu, segons la regidora, és “constituir les escoles com espais relacionals i de construcció de democràcia, promoure els processos de consciència crítica, i al mateix temps donar a conèixer els Pressupostos Participatius”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *