foradia barnasants

El PP apel·la al consens per prioritzar i salvar la legislatura

Els populars presenten una moció al Ple en aquest sentit. L'exemple més significatiu del tancament durant anys del carrer Calderón. Segueix pendent de solució el famós deute de 200.000 euros amb el C.D. Alcoyano. S'ha creat, segons els mateixos mitjans d comunicació, una política de agravi comparatiu entre els uns i els altres. A Serelles es va confiscar els avals, però res més s'ha fet en aquest sentit. La proposta d'acord és clara i senzilla, i en ella s'apel·la al consens per intentar salvar el que queda de legislatura.

carrer calderonEstem a sis mesos del final de la legislatura 2011-2015 i la valoració que fem de la mateixa no pot ser positiva. Aquesta impressió, que no solament és la del PP, ve també avalada per l’opinió de diferents columnistes, agents socials, i per la mateixa gent del carrer.
Per als populars, la sensació de falta de resolució de problemes i la manca d’un projecte clar i il·lusionant per al futur d’Alcoi és la conseqüència de les polítiques dutes a terme pel govern durant aquests anys.

És probable que les crisis del govern, primer la ruptura del tripartit i, després les contínues desavinences entre PSOE i EU, hagen contribuït a originar aquest ambient, però també la gestió del govern ha estat determinant.

Segons el Portaveu del PP, Fernando Pastor, no fa falta recórrer a l’exemple més significatiu del tancament durant anys del carrer Calderón i les contínues promeses incomplides per a la seua reobertura, exemples hi ha molts més:

  1. El govern ha estat incapaç de tirar endavant el concurs de la recollida d’escombraries i el servei que es presta és cada vegada més criticat i lloc en dubte pels veïns.
  2. Es va anunciar que la revisió del PGOU, el document més important de la legislatura, estaria llista en un any, però porta més de tres i sembla estar en punt mort. El pitjor, és un document que no il·lusiona a ningú.
  3. La indefinició sobre la ubicació d’un parc empresarial és una constant en l’agenda del govern.
  4. L’Ajuntament va recuperar la gestió de la urbanització de Serelles i va confiscar els avals, però res més s’ha fet en aquest sentit. Ningú pot dir quan començaren aquestes obres. Sembla que el mitjà ha estat la fi.
  5. Des de l’inici de la legislatura, segueix pendent de solució el famós deute de 200.000 euros amb el C.D. Alcoyano per la replantació de la gespa, i tampoc sabem quan ni com es pensa liquidar.
  6. El conflicte obert en el departament de la Policia Local no solament no s’ha resolt, sinó que ha empitjorat i tampoc hi ha símptomes d’una solució a la vista.
  7. • També ha estat una constant del govern l’anunci d’ambicioses propostes que s’han esvaït amb el pas del temps: complex dotacional en els antics “Tints Monllor”, Pla d’Acció Comercial, integració Colònia d’Aviació en la trama urbana, solució a la Casa Caserna de la Guàrdia Civil, reforma carrer Entença…
  8. La política amb els mitjans de comunicació tampoc és valorada positivament pels mateixos mitjans. S’ha creat, segons els mateixos mitjans, una política de agravi comparatiu entre els uns i els altres.
  9. En temes sensibles com la Festa, l’actitud del govern no ha estat encertada, primer amb la rocambolesca ocurrència del referèndum popular i després amb la solució al calendari fester per 2015.

Per tot això i malgrat el poc temps que queda per arribar al final de la legislatura, Pastor veu necessari establir un full de ruta que evite el que finalment la legislatura passe a la història com la més improductiva de l’etapa democràtica.
En aquest sentit, el portaveu del PP apunta que queda poc temps i que el govern no té una majoria suficient, però entén que val la pena conjuminar els esforços de tota la corporació de cara a rendibilitzar de la millor manera possible aquest temps.

fernandopastor

Fernando Pastor./

Segons Pastor,“l’experiència ens diu que el debat sobre l’estat de la ciutat ha servit de ben poc en aquest sentit. Any rere any, cada grup s’ha limitat a exposar els seus punts de vista i les seues possibles solucions, però mai s’ha arribat a cap acord concret, i si en alguna ocasió s’ha arribat, no s’ha complert”.

Per tot l’anteriorment exposat, el Grup Municipal del PP presentarà al Ple del dilluns que ve una moció en la qual es recullen les inquietuds dels populars.
La proposta d’acord és clara i senzilla, i en ella s’apel·la al consens per intentar salvar el que queda de legislatura.

Finalment, el text de la moció proposa la següent proposta d’acord:
Que l’Alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, convoque la Junta de Portaveus, les vegades que siga necessària, amb la finalitat de redactar un document que reculla una sèrie de prioritats que, des del consens de tots els grups polítics, puguen ser executades d’aquí al final de la legislatura.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *