foradia subscriutegrat

Don Juan Ignacio Cirac, Premi Príncep d’Astúries, a Alcoi

La Setmana de la Ciència, que celebra cada any el Campus d’Alcoi de la UPV, ha comptat en aquesta edició amb la presència del famós físic espanyol, qui ha impartit la conferència sobre física quàntica “Del gat Schödinger a l'ordinador del futur”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa programació de la Setmana de la Ciència 2014, ha permès avui, gaudir a tots els assistents d’un Premi Príncep d’Astúries. El Saló de Graus Roberto García Payá s’ha omplert aquesta vegada per a acollir a Don Juan Ignacio Cirac i la seua conferència sobre física quàntica titulada: “Del gat Schödinger a l’ordinador del futur”. A la trobada, també han assistit el Rector, Don Francisco J. Mora acompanyat per Donya Georgina Blanes i part del claustre de professors del Campus d’Alcoi de la UPV.

Don Juan Ignacio Cirac, Premi Príncep d’Astúries de Recerca Científica i Tècnica (2006), és un físic espanyol reconegut per les seues recerques en computació quàntica i òptica quàntica, emmarcades en la teoria quàntica i en la física teòrica. Des de 2001 és director de la Divisió Teòrica de l’Institut Max-Planck d’Òptica Quàntica en Garching, Alemanya.

La programació continua i per a demà hi ha programades dues conferències més:

– 12’30h: Don Javier Peña, Director del Màster Centre de Materials del FAD, impartirà la conferència titulada “Materials, disseny i enginyeria, percepció de la realitat”. En el Saló de Graus Roberto García Payá.

– 19’30h: Don Enrique Moltó Mantero, Professor del Departament d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d’Alacant i Climatòleg de Radio Alcoi, parlarà de “La comunicació dels riscos naturals en els mass-media i en la xarxa”. En el Saló de Graus Roberto García Payá.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *