foradia subscriutegrat

La flauta màgica, darrera novel·la de Mercè Climent

Mercè Climent estarà signant exemplars dels seus llibres, incloent aquest, el matí del 9 d’Octubre a la Fira de la Glorieta. El dijous 30 d’octubre a les 19.30h, al Centre Ovidi Montllor, tindrà lloc la primera presentació de La flauta màgica.

portada la flautaLa flauta màgica, darrera novel·la de Mercè Climent (Alcoi 1981) enceta la sèrie roja del nou segell editorial al País Valencià SM Arrels. És aquesta una magnífica adaptació en prosa d’una de las òperes més populars de la història de la música i, encara, hui en dia, una de les més representades en el món.

Es tracta d’una magnífica adaptació en prosa d’una de les òperes més populars de la història de la música, composta per Mozart (es va estrenar en 1791, dos mesos abans de la seua mort) i amb llibret de l’alemany Emanuel Schikaneder. És, encara avui dia, una de les òperes més representades al món.

El repte per Mercè Climent era enorme, però l’autora alcoiana ha superat amb nota aquest desafiament. A més, cal dir, que més enllà de la fidelitat a l’original, l’obra resulta accessible i es llig molt bé com a novel·la d’aventures, fantasia i amor.

Això sí, els més atents podran escoltar, mentre llegeixen, la música que s’amaga darrere de les roques, de les converses, de les cançons, dels balls, dels instruments musicals… i és que l’autora ha treballat molt perquè aquest siga un llibre que sone, que cante i que danse. Si normalment és la música la que ens apropa a la literatura, en aquesta ocasió, és una obra literària la que intenta donar a conèixer –per a qui encara no la conega– l’obra que la inspira.

Mercè Climent estarà signant exemplars dels seus llibres, incloent aquest, el matí del 9 d’Octubre a la Fira de la Glorieta, i dijous 30 d’octubre a les 19.30h, al Centre Ovidi Montllor, tindrà lloc la primera presentació de La flauta màgica, que anirà a càrrec de Joana Climent.

Arrels és un nou segell editorial per a la Comunitat Valenciana perquè la nostra proposta cultural i pedagògica s’integra i enriqueix de la diversitat cultural i lingüística del nostre país i neix a la terra valenciana amb l’ajuda d’autors autòctons i el seu objectiu és el d’oferir les millors obres per a nens i joves que fomenten el gust per la lectura i transmeten uns valors humans, socials o culturals que ajuden a construir un món digne.

SINOPSI DEL LLIBRE: Tamino, príncep de Terres Llunyanes, té un accident i desperta en unes terres estranyes on fa temps que la foscúria ho senyoreja tot. La reina Astriflamant li demana que salve la bella i valerosa princesa Pamina, presonera del Malèfic. Serà així com Tamino encetarà una aventura plena de personatges insòlits, objectes màgics i escenaris sorprenents. I serem testimonis de la lluita entre el Sobirà del Sol i la Reina de la Nit, entre la llum i l’obscuritat, entre la saviesa i la barbàrie. Tot això adobat amb una melodia que s’amaga darrere de les roques, de les converses, de les cançons, dels balls, dels instruments musicals…

merce climent

Mercè Climent./

Mercè Climent. Alcoi (l’Alcoià), 1981. Fins el moment ha publicat les novel·les Lina Panxolina i el quadern màgic (Bullent, 2010), Somiant amb Aleixa (Bromera, 2011), guardonada amb el XVII Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida, Marc i el poder sobre el temps (Onada, 2013) i, recentment, La flauta màgica (Vaixell de vapor, 2014). Ha publicat, a més, alguns relats en llibres conjunts com ara Els primers gestos del verd, inclòs en el llibre “La rosa de Paper” (Ed. Florida, 2010), Amor de vidre, en “La rosa de paper” (Ed. Florida, 2012) o Temps d’oliva (Universitat de València, 2010). Ha participat en l’antologia de joves narradors dels Països Catalans Els caus secrets (Ed. Moll, 2013) amb el relat Tres dissabtes abans de Limerick; en l’antologia poètica Nova poesia alcoiana. Poemes entre telers (Ajuntament Alcoi, 2013) amb el recull de poemes que porta com a títol “Haver viscut ací”; i en el llibre/CD musical Llenya Prima (Phonos, 2013) amb el poema Seré mar. Ha traduït al català el llibre Archipiélago, de Jordi Botella i J.A. Climent Fullana.

Altres premis destacats: XX Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians (AELC) en la modalitat de Difusió de la Literatura Catalana al País Valencià pel seu blog Els primers gestos del verd; i Premi a la millor rapsòdia en la 1a edició del Premi de Poesia Recitada Invers de Carcaixent.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *