lasarga participatius

Primera reunió positiva per regular les terrasses

Anna Serrano: “Han hagut de passar quasi dos anys perquè el govern decidira consensuar l’ordenança que regula les terrasses dels bars”. La regidora lamenta que la falta de consens siga un tret habitual d’aquest govern.

ordenanza terrazasFinalment, dilluns es va celebrar la primera reunió sobre l’Ordenança en què han estat representats tots els sectors: associacions de veïns, hostelers i Ajuntament. “Han hagut de passar quasi dos anys des de l’aprovació de l’Ordenança perquè el govern entenguera que abans de posar-la en marxa calia el consens de totes les parts, que no l’havia hagut fins ara, com es va demostrar en la reunió esmentada” —manifesta la regidora.

Segons Anna Serrano:La reunió va ser molt positiva perquè es van proposar modificacions importants a l’ordenança per part de tots. Modificacions que afecten els horaris de les terrasses dels bars, els permisos, el mobiliari i altres elements, la seguretat, etc., i que van estar debatudes i acceptades pels assistents. Es va acordar que en poques setmanes hi haurà un document definitiu, que haurà de tenir el vistiplau de totes les parts per poder aprovar-se.”

La regidora de Compromís recorda que: “A finals de desembre de 2012 l’Ordenança es va aprovar per majoria, i no se’n parla més fins a 15 mesos després. És en març d’enguany quan es va aprovar una moció en el Ple una moció perquè que es constituïra una Comissió Mixta que analitzara els problemes i proposara modificacions a l’ordenança. La moció es va aprovar per majoria (PSOE, EU, PP i Compromís) però una volta més, el govern tampoc no en va fer res.”

rp bloc ana serrano jh (4)“És en el Ple del mes de juliol quan el govern demana que es modifique l’ordenança sense prèviament haver tingut cap reunió amb els sectors implicats. I per això nosaltres vam proposar que el tema es quedara sobre la taula a fi de debatre i consensuar l’ordenança. El govern no pot dur al Ple un tema important com aquest sense haver-lo treballat prèviament, tal com va passar fa mesos amb el contracte de l’autobús urbà o amb molts altres temes” —conclou la regidora.

La regidora lamenta que la falta de consens siga un tret habitual d’aquest govern, així com l’incompliment dels acords. “Estem ja acostumats a aprovar assumptes en els plens i que passen mesos sense que es posen en marxa.”


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *