foradia subscriutegrat

Trobada professional sobre el foment de la lectura

Alcoi serà la seu de la i trobada professional sobre foment de la lectura en els municipis valencians. En el marc de la celebració de la Festa del 9 d'octubre, la Xarxa de Biblioteques Municipals d'Alcoi organitza una trobada professional per a compartir experiències en el foment de la lectura en l'àmbit municipal.

foment lectorsEl pròxim divendres 3 d’octubre tindrà lloc a Alcoi, sota el nom de BTEKA, la I Trobada professional sobre foment lector als municipis valencians, com a preludi de la celebració de la Festa del 9 d’octubre i la Fira del Llibre en Valencià.

Aquesta trobada, de caràcter eminentment pràctic, està pensada per conèixer de primera mà els projectes de foment lector duts a terme en diferents municipis valencians, així com en els centre educatius. D’aquesta manera hi participaran representants de centres educatius i biblioteques amb una interessant activitat de foment de la lectura.

Com a complement, els assistents podran assistir a la representació de l’espectacle “El Sr. Lletraferida 2.0”, sorgit de la col·laboració entre les Biblioteques Municipals d’Alcoi, la Cia. de Teatre La Dependent i el Teatre Principal d’Alcoi per engegar un projecte de foment lector per als alumnes de secundària. L’activitat és gratuïta i adreçada a professionals de les biblioteques i docen.

Programa

 • 9.15 h. Recepció
 • 9.30 h. Equip docent de l’IES Cotes Baixes (Alcoi) “Llegir per aprendre i gust per llegir”
 • 10 h Francesc Gisbert, escriptor i docent (Coordinadora pel Valencià Alcoià-Comtat, Escola Valenciana) “Activitats d’animació a la lectura: rutes literàries, presentacions i contacontes”
 • 10.30 h. Carmina Prats (bibliotecària municipal de Muro) “Vint anys que tinc vint anys” (Joan Manual Serrat). Activitats d’Animació Lectora Comunitària a Muro”.
 • 11 h. Pausa cafè
 • 11.30 h. Companyia de teatre La Dependent “El Sr. Lletraferida 2.0” Una producció de La Dependent especialment adreçada per a les biblioteques municipals, i pensada per a l’alumnat de Secundària, com una mena de viatge didàctic a través de la literatura valenciana allà on la deixaren en El Sr. Lletraferida, espectacle estrenat el 2012. Si la primera part de El Sr. Lletraferida és un passeig per la literatura valenciana des de les “Cròniques” i “Els Fets del Rei En Jaume” fins el “Tirant lo Blanch” de Joanot Martorell, aquesta segona proposta ens aplegarà des de la Renaixença a figures de la nostra literatura actual en valencià com ara Vicent Andrés Estellés, Enric Valor, Joan Fuster, Isabel-Clara Simó i Ferran Torrent entre d’altres.
 • 12.30 h. Presentació del Col·legi Ofcial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana
 • 13 h. Ignacio Latorre (arxiver-bibliotecari de Requena)
  “Dinamització, animació lectora i difusió des d’un arxiu i biblioteca municipal”
 • 13.30 h. Debat i conclusions14 h.

Cloenda de la trobada Inscripció gratuïta (envia’ns un correu amb les teues dades a biblioteca@alcoi.org)


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *