foradia camaraalcoi

Lamenten que no es compre un mesurador d’ones electromagnètiques

Compromís lamenta que per 500 euros el govern d’alcoi renuncie a comprar un mesurador d’ones electromagnètiques per a la ciutat.

antenaLa regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Anna Climent, ha lamentat que el regidor de Medi Ambient no acceptara un prec de Compromís en el darrer Ple en el sentit que l’Ajuntament comprara un mesurador d’ones electromagnètiques (EM) per fer un seguiment propi per la ciutat de la densitat de potència de les ones EM que emeten les diferents estacions base de telefonia mòbil que hi ha distribuïts en varis edificis.

La regidora Climent reitera que es tracta solament de tenir informació de primera mà, i en cap moment s’oposen a què a la ciutat hi haja emissors d’ones EM, que donen moltes possibilitats tecnològiques als seus habitants, “però sempre que estiguen controlats; de fet en el Ple de juny Compromís ja vam presentar una moció en què s’apostava per  compatibilitzar el desenvolupament tecnològic i la salut. Amb aquesta negativa, el govern municipal es desentén de la salut.”

La regidora considera que l’aparell, calibrat inclòs per experts, costa solament uns 500 euros, xifra irrellevant per al anna climentpressupost de l’Ajuntament si es té en compte, a més a més, de les possibilitats que li dóna a l’Ajuntament per a conèixer en cada moment les intensitats dels senyals EM que hi ha escampats per la ciutat. “Ho hem demanat perquè, tot i que l’ordenança municipal obliga les empreses instal·ladores a fer arribar un certificat anual amb l’explicitació que manté els nivells d’exposició autoritzats, aquests certificats de fet mai no s’han presentat. I algunes mesuraments que ha fet el ministeri corresponent, tampoc no ens mereixen confiança per les dades que hi aporta (quan les aporta)”.

Segons Climent, “és una llàstima que podent vetlar directament per la seguretat i salut dels ciutadans d’Alcoi d’uns forma senzilla i barata, i no a través de tercers, el govern actual es desentenga i hi haja renunciat. En el fons és una manera de fugir del problema i no resoldre’l, perquè tampoc no té clar el govern local a quin departament encarregar-li-ho, ja que van passant-se el problema d’uns departaments a altres (Urbanisme, Medi Ambient, Salut Pública), i cap regidor responsable del departament en qüestió vol fer-se’n càrrec”.

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *