foradia pressupostparticipatiualcoi

Parc Natural d’octubre: La Font Roja en un Clic

Medi ambient programa més de 20 activitats per commemorar la declaració de Font Roja com a Parc Natural del Mes d'octubre. La inauguració d'una exposició permanent dels clics de Playmobil sobre el Parc marca l'inici de les activitats. L'objectiu d'aquesta iniciativa és divulgar i fer valdre l'important patrimoni natural i cultural d'aquest espai protegit.

font roja parc naturalLa conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient ha declarat a la Font Roja com a Parc Natural del Mes d’octubre. “A través d’aquesta iniciativa es pretén divulgar i afavorir l’important patrimoni natural i cultural d’aquest espai protegit”, ha assegurat la directora general del Mitjà Natural, Salomé Pradas. “Així des d’avui mateix i durant tot el mes s’han programat més de vint activitats amb l’objectiu d’apropar l’espai protegit a tots els ciutadans”, ha explicat la directora general en l’acte de presentació d’aquesta iniciativa.

Les activitats programades són variades, podem trobar des de diferents exposicions en el Centre d’Informació del Parc Natural fins a rutes interpretatives, deixa anar d’exemplars d’aus rapaces, un taller d’olis essencials amb aromàtiques o una conferència i campanya per prevenir els atropellaments de fauna salvatge en les carreteres.

“Els parcs naturals -ha assegurat Salomé Pradas- representen un actiu fonamental a causa dels seus elevats valors de conservació i paisatgístics, que actuen com a motor socioeconòmic de les poblacions presents en els mateixos”.

En un bon moment com l’actual per al sector turístic, on el sector representa a Espanya més del 10% del PIB, els Parcs Naturals ofereixen una diversificació territorial de l’oferta d’oci i turisme a la Comunitat Valenciana que enforteixen a l’economia de les poblacions situades en els mateixos. “Aquesta situació provoca que els visitants facen ús dels serveis de gastronomia, restauració, activitats d’oci, serveis d’educació ambiental i comerç en general”, ha apuntat Pradas.

La iniciativa Marca Parcs Naturals, també ha contribuït a aconseguir aquests objectius vinculant empreses artesanals, de producte natural o de turisme de naturalesa, al Parc Natural i aportant-los d’aquesta manera un valor afegit als seus productes i serveis.

Al parc de la Font Roja s’han certificat fins al moment 5 empreses amb la marca Parcs Naturals i dins de la programació del parc del mes, hi ha diverses jornades on els protagonistes són les empreses certificades. A més d’una jornada destinada a potenciar la marca entre les empreses i entitats econòmiques de la zona que tindrà lloc el dijous, 23 d’octubre en la Cambra de comerç d’Alcoi.

clic font roja

“La Font Roja en un clic”. La primera activitat programada ha estat la inauguració de l’exposició “La Font Roja en un clic”. Es tracta d’una exposició permanent consistent en tres diorames realitzats amb figures de Playmobil que representen tres escenaris: el bosc, l’àrea recreativa de la Font Roja i un ambient rural d’una masia

El Parc Natural de la Font Roja és un dels parcs naturals més antics de la Comunitat Valenciana i encara que les seues instal·lacions són relativament recents, fins al moment no disposava d’una exposició permanent que explique al visitant les característiques del Parc i que servisca de pol d’atracció cap al centre de visitants”, ha explicat la directora general.

D’aquesta manera, s’ha engegat aquesta iniciativa utilitzant els clics de Playmobil, que encara que la producció es troba a Onil, representen a l’important sector jogueter que descriu la història d’Ibi.

Altres dues exposicions es podran visitar en el Centre d’Informació del Parc durant tot el mes d’octubre. “STOP espècies invasores”, engegada amb l’objectiu de sensibilitzar el perill que per a les espècies autòctones representa la introducció d’espècies foranes i “Biodiversitat de Joguina” és el lema de la tercera exposició inaugurada avui realitzada, també, en col·laboració amb el Museu de la Biodiversitat i l’Ajuntament d’Ibi.

Programa d’Activitats:

 • 5/10/2014, diumenge Visita als pous de neu. Veu en amb nosaltres i coneix els…
 • 09/10/2014, dijous Visita al jaciment iber del Puig.
 • 11/10/2014, dissabte Dia de la Bellota. Mostra i explicació de les diferents espècies…
 • 12/10/2014, diumenge Pujada popular al cim del Menejador. Marxa…
 • 15/10/2014, dimecres Taller de plantes aromàtiques. Descobreix les qualitats…
 • 17/10/2014 divendres El cel nocturn de la Font Roja. INSCRIPCIÓ COMPLETA (llista d’espera)
 • 22/10/2014 dimecres Xerra de sensibilització per prevenir STOP als atropellaments en el Parc Natural
 • 24/10/2014, divendres Els colors de la nit. Visita nocturna per conèixer les…
 • 25/10/2014 dissabte Coneix la Font Roja a la tardor. INSCRIPCIÓ COMPLETA (llista d’espera)
 • 18/010/2014, dissabte Taller gastromicològic. Gaudeix de la bona gastronomia a…
 • 25/10/2014 dissabte Cicle de conferències i explica-contes sobre biodiversitat.
 • 19/10/2014, diumenge Taller de fotografia. Sessió teòrica sobre fotografia de…
 • 26/10/2014, diumenge Els secrets de les fulles de tardor. En el jardí botànic…
 • 10/10/2014 Notes de tardor a la llum de la lluna.

la Font Roja com a Parc Natural del Mes d’octubre

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *