foradia subscriutegrat

Alcoi globalitzat, i El Gratis, tot el que es mou

Quina ha sigut la capacitat industrial d’Alcoi? (...) el nou coordinador d’EU, Sergi Rodríguez, ens parla de l’actualitat d’EU (...) El Gratis ens informa dels principals esdeveniments de la temporada (...) el nou cicle d’exposicions d’artistes alcoians (...)

el gratis 489aQuina ha sigut la capacitat industrial d’Alcoi? Quins tipus de productes es fabricaven a Alcoi? Com s’ha anat perdent tot aquest potencial industrial? Podem recuperar-lo? Cal repensar la ciutat d’Alcoi? Què podem fer els alcoians per tal de ressorgir Alcoi de les seues cendres? Les respostes a aquestes preguntes podem trobar-les en  dos interessantíssims reportatges publicats en El Gratis d’aquesta quinzena: “La globalització a Alcoi, com superar-la?”, i “La indústria en Alcoi: el repte del segle XXI”.

Per altra banda, el nou coordinador d’EU, Sergi Rodríguez, ens parla de l’actualitat d’EU, de la crisi política econòmica i social (i ens dóna algunes claus per a superar-la), de la reforma de la llei electoral que vol implantar el PP, del projecte de l’ATE La Canal, de les pròximes municipals i del projecte de ciutat que EU voldria per a Alcoi.
I parlant d’Alcoi, El Gratis ens informa dels principals esdeveniments de la temporada. Per exemple, llegirem una agradable ressenya sobre el desenvolupament d’èxit Moniàtic Festival, un comentari detallat de la victòria de l’alcoià front a l’Elx – il·licitans, una crònica sobre la inauguració del Rancho de la Patata, l’encontre d’ensenyants de la Coordinadora valenciana…

Però… ¿Quines activitats culturals es desenvoluparan durant les pròximes setmanes a Alcoi i als voltants? Entre elles, tenim el cartell d’activitats a les quals ens convida el Teatre Calderó per a tot el mes d’octubre, amb la dansa urbana (i altres propostes infantils), el musical del gat amb botes,

Leo Bassi i molt més. L’associació d’amics de Cuba Pep Linares, amb motiu del seu XX aniversari, ens proposen exposicions culturals, concerts musicals (els cantautors Lucho Roa i Ismael de la Torre), paella, mojitos, begudes… tot a preus solidaris. Per suposat, no ens pot faltar un cartell de les activitats i esdeveniments que ens esperen amb motiu del Mig Any fester d’Alcoi.

També rebrem informació sobre el nou cicle d’exposicions d’artistes alcoians, entre les quals consten els retrats de grafisme creatiu de Ruben Fresneda, les adaptacions a carbó de diferents obres alcoianes de Carlos Merchán i l’obra de 30 anys de treball d’Aurelia Masanet. L’estrene de l’escola de ball de Carmina Nadal, la fira gastronòmica de Muro, la IX fira de comerç de Bocairent, un curs de meditació… el que s’avorreix és perquè vol.

Per altra banda, El Gratis ens dóna a conéixer les millores ofertes de qualsevol cosa que puguem necessitar: ¿Un bon lloc per a menjar? Ca Felipe, ¿Un taller de cotxes? Talleres Davasa ¿Una empresa de sò? V-Prof que per cert, el mateix Rafael Vaello des de l’illa d’Eivissa ens comparteix la seua experiència d’una vida dedicada al sò i els sistemes d’àudio ¿Menjar ecològic? La Finca Ecològica ¿Reparació de Sabates? Castillo ¿Un expert en gestió d’emocions? Basi Alcione ¿Per a anar-se’n de tapes? Cerveseria el Bodegon ¿Ordinadors, terrenys, cotxes de segona mà…?, i tot en anuncis classificats.

Tot això i molt més (per exemple, des d’una anàlisi sobre la situació del conflicte de Síria fins a una reflexió sobre el pescat i la salut)… a El Gratis, en totes les papereries d’Alcoi i comarques, per tan sols 1€.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *