foradia subscriutegrat

Ni aparcaments ni obertura del carrer Terrassa

Paco Blay: "Compromís lamenta que el govern renuncie a millorar l’aparcament i el trànsit de la zona nord” . És una llàstima que el govern ni tan sols acollira la proposta al prec de la seua formació d’estudiar una millora del trànsit del barri de la Zona Nord en el sentit d’obrir el carrer Terrassa.

carrer tarrassaEl regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha lamentat que el govern no acceptara el prec de la seua formació d’estudiar una millora del trànsit del barri de la Zona Nord en el sentit d’obrir el carrer Terrassa fins l’Avinguda Juan Gil-Albert. “És una llàstima que ni tan sols acollira la proposta, almenys en una primera fase d’estudi tècnic i econòmic. La resposta del regidor d’urbanisme va ser decebedora: li correspon fer-ho a la promotora urbanística del solar de l’antiga empresa Harinas Bufort”.

El regidor insisteix que en el prec ja es tenia en compte aquesta avinentesa, però advertia que la situació actual del mercat immobiliari propiciava que aquesta intervenció s’ajornara sine die i que per tant pot retardar-se molts anys. “Per a nosaltres l’obertura d’aquesta carrer és bona en principi per al trànsit del barri i de la ciutat, perquè connectaria directament l’avinguda Joan Gil-Albert amb l’Hospital, ja que els dos carrers paral·lels, Lluís Vives i Sabadell són de direcció contrària; les ambulàncies podrien arribar més ràpidament i amb menys reboltes”.

Blay recorda que la proposta la van fer a partir del suggeriment que va fer la Cambra de Comerç de complementar la intervenció d’ampliar una de les voreres del carrer Sabadell, inclosa en el Pla d’Acció Comercial (PAC), amb el sanejament i habilitació del solar de l’antiga empresa Harinas Bufort per a deixar els cotxes de la zona.

“Des de Compromís s’hi vam sumar a la proposta de la Cambra perquè ajudaria el barri a disposar de més places d’aparcament, foto Paco Blayque mai no sobren, ja que van a perdre’s places al carrer Sabadell, tant per canviar el sistema de bateria a cordó com també mentre dure l’actuació –de quatre a sis setmanes. I vam afegir a la proposta de la Cambra una més: posats a actuar en el solar, que s’obrira el carrer previst, almenys provisionalment (no cal posar tots els serveis). Res ha dit el govern de les places d’aparcament al solar; i a l’obertura del carrer ha dit que no”.

Paco Blay recorda que la intervenció no planteja cap problema de normativa urbanística, ja que està aprovat per unanimitat en el Ple i està prevista també provisionalment en la revisió actual del PGOU. “Solament caldria demanar l’autorització dels actuals propietaris, que previsiblement no posarien cap problema, ni als aparcaments ni a l’obertura del carrer”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *