foradia subscriutegrat

Ximo Puig al I Congrés Big Data: “Alcoi ha d’estar una altra vegada liderant la revolució industrial”

• Alcoi comptarà amb un espai del Districte Digital, situat a Alacant, per a impulsar i estendre l'"aterratge en la nova economia" • "El futur de la Comunitat Valenciana ha d'armar-se des de la ciència, la innovació i el desenvolupament"

Alcoi ha d’estar una altra vegada liderant la revolució industrial d’aquest moment“, localitat que ja va ser “una de les ciutats més industrialitzades d’Espanya” en el primer període industrial. Paraules del president de la Generalitat, Ximo Puig, en la clausura de l’I Congrés Big Data Alcoi, que ha reunit nombrosos professionals i empreses del sector per a compartir la seua visió sobre el tractament i anàlisi de dades.

En aquest sentit, ha confirmat el president: Alcoi comptarà amb un espai del Districte Digital, situat a Alacant, per a impulsar i estendre l'”aterratge en la nova economia”. D’aquesta manera Alcoi, que comptarà amb instal·lacions pròpies, serà el primer dels territoris on s’estén un projecte que tindrà “continuïtat en tota la Comunitat“.

“El futur de la Comunitat Valenciana ha d’armar-se des de la ciència, la innovació i el desenvolupament“, ha afirmat Puig, assegurant que la intenció del Consell, en aquest sentit, és la d’instal·lar la innovació “al conjunt del sistema econòmic” i, especialment, “a tots els sectors madurs“.

I és que, tal com ha assenyalat Puig, ”no hi ha actiu més valuós per al futur que la innovació“, a banda que “no hi ha sector que puga viure al marge de la innovació i tot el que significa el procés d’intel·ligència artificial“.

Per això, ha defensat que institucions i organitzacions “sumen sinergies” per a “posar el millor escenari possible perquè l’activitat econòmica es desenvolupe amb la màxima intensitat possible”.

En aquest sentit, ha destacat el paper dels instruments dissenyats exclusivament per a ajudar les empreses a “aterrar en la nova economia“, com és el cas de l’Agència Valenciana de la Innovació.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *