foradia subscriutegrat

9 d’Octubre: La festa dels valencians a les escoles

Els xiquets i xiquetes del CEIP El Romeral d’Alcoi han celebrat el dia 9 d’Octubre. En el pati s'ha compartit un manifest, cantat una cançó i per finalitzar una dansa. Un any més hem gaudit tots junts del 9 d’octubre.

el romeral

Ha arribat octubre, el mes dels valencians. Els xiquets i xiquetes del CEIP El  Romeral d’Alcoi han celebrat el dia 9 d’Octubre quan el rei Jaume I va entrar a València i en va fer la capital d’un regne. Nosaltres recordem els nostres orígens i, per tant, qui som. El rei Jaume I portà amb ell la llengua, que durant segles ha estat i és la nostra, i que ha donat escriptors importants, des d’Ausiàs March a Vicent Andrés Estellés, des de Roís de Corella a Joan Fuster.

romeral correfoc

Nosaltres estimem la nostra llengua. El Correllengua recorre escoles i instituts, carrers i places, pobles i ciutats, i per on passa és una festa d’homenatge als nostres escriptors. Tota la semana s’han realitzat diferents activitats al voltant d’aquesta celebració 9 d’Octubre. Aquesta vesprada tots els xiquets i xiquetes del nostre centre han acompanyat la flama de la llengua des del parc fins al pati de l’escola escoltant la música de dolçaines i tabals. En el pati s’ha compartit un manifest, cantat una cançó i per finalitzar una dansa. Un any més hem gaudit tots junts del 9 d’octubre.

 


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *