foradia ivace

Víctor, Javi i Roberto: “si no hi ha un canvi, haurem d’anar-se’n a altres països”

• Conèixer als nostres veïns i veïnes, xarrar amb ells, descobrir les seues històries, les seues queixes, les seues alegries, les seues reivindicacions • Es tracta de subratllar l’estat de les coses per a millorar-les, engrandir i enfortir l’esfera pública

És un autèntic plaer poder dur a terme aquesta secció periodística. Conèixer als nostres veïns i veïnes, xarrar amb ells, descobrir les seues històries, les seues queixes, les seues alegries, les seues reivindicacions, les seues activitats, les seues experiències. La seua percepció del món en el qual vivim i dels temes d’actualitat.

Al cap i a la fi es tracta de fer debat públic, de parlar dels temes que a tots ens concerneixen, subratllar l’estat de les coses per a millorar-les, engrandir i enfortir l’esfera pública. Perquè com defenia el filòsof Jürgen Habermas, la qualitat d’una societat i de la democràcia és directament proporcional a la riquesa de l’esfera pública d’una societat.

Per això volem agrair a tota la gent que ha col·laborat en ‘El poble és savi’, que col·labora i que col·laborarà en un futur.

pobvle_es_savi_victor_javi_roberto

Alcoi és una ciutat més gran i més habitada del que ens pensàvem

Es dirigeixen a la Universitat Politècnica d’Alcoi per continuar els seus estudis d’enginyeria mecànica. Quan els preguntem sobre la situació política actual es miren uns amb altres amb un somriure que expressa una diversitat d’opinions: a Víctor li agradaria, en cas que es celebraran unes noves eleccions, que governara “una majoria absoluta del Partit Popular”; i Javi i Roberto voldrien que arribava al poder “una coalició d’esquerres que integre a Podemos, Esquerra Unida i la resta de partits d’esquerres”.

Sabem que el món laboral està canviant a una velocitat vertiginosa. L’estabilitat laboral de la qual van gaudir les anteriors generacions està trencant en molts sectors i la societat està desenvolupant transformacions importants. Ara tot és més, com diria el sociòleg Zymung Bauman, líquid, canviant. Els nostres jóvens tenen esperança pel seu àmbit professional i el seu futur: “esperem que vaja bé, perquè si no, quan acabem d’estudiar”, diu Javi, “si no hi ha un canvi, haurem d’anar-se’n a altres països, com està fent molta gent”.

Javi i Víctor són de Benidorm, Roberto d’Ontinyent. Fa un any que estudien a Alcoi. La percepció que tenen és que “Alcoi és una ciutat més gran i més habitada del que ens pensàvem. Hi ha molta gent jove i molt de moviment”. Una de les coses que més els agrada és que “tot està accessible: pots anar a peu a qualsevol lloc”. Per altra banda, el que menys els agrada és que fa més fred que en les seues localitats.

Bé, no els entretinguem més, que arriben juts de temps a classe i han de formar-se per construir la societat del futur.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *