foradia subscriutegrat

30 anys després l’Athletic Club de Bilbao tornarà al Collao

El sorteig de copa va voler emparellar al Bilbao i Alcoyano en de la copa del rei. L'última visita dels bilbains, fa 30 anys amb Javier Clemente a la banqueta, e històrics jugadors com Zubizarreta, Sarabia, Goiko o Endika. En Alcoi la satisfacció és total, per molts motius, que faran que de nou l'economia del club de nou reviscole.

alcoyano copa rei

Serà la quarta vegada que Alcoyano i Athletic de Bilbao s’enfronten a la copa, i tan sols en la primera el Alcoyano va eliminar als bascos. L’última visita dels bilbains, fa 30 anys amb Javier Clemente a la banqueta, e històrics jugadors com ZubizarretaSarabiaGoiko o Endika.

El Alcoyano serà el primer equip que dispute un partit de copa amb el nou San Mamés totalment acabat i precisament aquest escenari podria albergar la final de copa amb el nou monarca Felipe VI. El 3 de Desembre es disputaria l’anada en Alcoi mentre que la tornada es jugaria el 17 de Desembre.

Per al partit del Collao, la directiva te pensat premiar als socis, amb preferència per a obtenir entrades.

Quina festa s’ha viscut al Collao hui divendres 17, on al voltant de les 10:30 del matí, el sorteig de copa va voler emparellar al Bilbao i Alcoyano en de la copa del rei.

Fent un poc d’història sobre aquestes eliminatòries, direm que la primera volta que es van enfrontar bascos i alcoians, el resultat va ser favorable als blancs i blaus, que primer van empatar a 3 en Bilbao, amb 2 gols de Pastor i 1 del mític Quisco, i després guanyant als bascos al Collao per 2/0 amb gols de Costa i Pastor, tot açò en l’any 1945-46.

banderi alcoyanoLa segona volta corria l’any 67/68, on en l’anada, un altre míticPancho, va ser l’heroi a San Mamés, on només Argoitia va ser capaç de batre al gran porter alcoianiste; en la tornada, un gran jugador, Txetxu Rojo amb 3 gols va acabar amb les il·lusions d’un Collao ple de gom a gom, i amb un marcador final de 1-4, al marge de Rojo, varen marcar Alonso per al Alcoyano i Uriarte per als vascos.

Per últim, uns dels millors Bilbaos que recordem, va vindre a Alcoi de la mà de Javier Clemente, fa tot just 30 anys, amb emblemàtics jugadors tant del conjunt basc com de la Selecció espanyola, com se’l cas de Andoni ZubizarretaManu Sarabia, Goikoetxea, EndikaArgote i un llarg etc. de magnífics futbolistes, que en Alcoi només van guanyar per 0-1 i on l’Alcoyano inclòs va fallar un penal.

Després en San Mamés no va haver molta històriaperque el conjunt entrenat per Clemente es va imposar al de Luis García “Luiche” per 5-0. El 3 de Desembre, un conjunt de “Champions“, l’Athetic Club de Bilbao, de la mà d’Ernesto Valverde, i amb noms importants com, IraizozBeñatMuniain o Adurizvindràn al Collao, i a día de hui no acaben d’arrancar, però com encara queda mes i mig veurem en eixes feixes com està el conjunt que presideix Josu Urrutia.

En Alcoi la satisfacció és total, per molts motius, que faran que de nou l’economia del club de nou reviscole. La idea dels mandataris alcoianistes, és la de premiar als socis, que tindran facilitats a l’hora de l’obtenció d’entrades principalment.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *