foradia subscriutegrat

Éxit a la cinquena edició de la campanya ‘Mans al Riu’

La jornada, programada anualment per la Fundació Limne, va reunir 342 voluntaris que van retirar 5 tones de residus dels nostres espais fluvials. Enguany s’ha actuat sobre el riu Serpis.

riu2Voluntaris ambientals i veïns de les localitats d’Alcoi, Algemesí, Almassora, Alqueria d’Asnar, Asp, Betxí, Borriana, Canals, Xulella, Elx, Enguídanos, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Riba-roja de Túria, Sueca, Vila-real i Vilallonga, es van unir aquest passat diumenge amb la finalitat de netejar els residus localitzats en els marges dels rius de la seva població, en el marc de la campanya de neteja d’espais fluvials “Mans al Riu”. La novetat d’enguany és que, a Alcoi, és va actuar sobre el riu Serpis, en el tram comprés entre la Fàbrica d’Escaló i el molí d’Albors.

En el transcurs de la jornada de neteja de rius es van omplir centenars de borses industrials de brossa amb residus urbans (plàstics, llandes, vidre, etc) i es van retirar altres objectes més voluminosos com a pneumàtics, carros de supermercat, ombrel·les, cadires de platja, restes de llavadores i televisors, material electrònic, bateries de cotxe, etc. L’estimació global de pes recollit, entre borses i residus voluminosos, va deixar la impressionant xifra de 4.815 quilograms retirats dels nostres espais fluvials.

riu1Aquesta campanya anual, programada per la Fundació Limne, porta ja cuatre anys impulsat neteges populars simultànies o quasi simultànies a diversos punts als rius del País Valencià. El seu objectiu és fer pública la situació i l’estat de conservació dels rius i riberes sobre els quals s’actua, fomentar la consciència ciutadana cap a la conservació dels rius i netejar de residus els entorns naturals.

Encara persisteix, en algun municipi i per part de veïns incívics, el mal costum d’usar el riu com a abocador, posant de manifest que part de la població no fa ús dels serveis de recollida dels ajuntaments o de la xarxa d’ecoparcs. Des de Limne destaquen que, sent la cinquena edició de la campanya “Mans al Riu”, en aquells municipis que participen des dels inicis, ha baixat molt el volum arreplegat, mostrant l’alt valor de conscienciació ambiental d’aquest tipus de jornades.

La Fundació agraeix l’esforç dels ciutadans que s’han sumat a la campanya, especialment a aquells que han col·laborat en la coordinació de l’activitat en el seu municipi. D’altra banda, la campanya “Mans al Riu” no haguera sigut possible sense la col·laboració de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana i dels Ajuntaments d’Alcoi, Algemesí, Almassora, Alqueria d’Asnar, Asp, Betxí, Borriana, Canals, Xulella, Elx, Enguídanos, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Riba-roja de Túria, Sueca, Vila-real i Vilallonga. En el cas d’Elx també ha col·laborat l’empresa Tempe (grup Inditex).

Font: limne.org./ H. Giménez./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *