foradia subscriutegrat

Publicades les bases del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi

El termini per presentar els projectes finalitza el 6 de novembre. L’any passat el nou format incloïa a les bases que les companyies aspirants devien ser valencianes. El Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi s’obri a projectes d’altres autonomies. Com l’any passat, la dotació del premi és de 6.000 euros, i el projecte guanyador ha d’estrenar l’espectacle a la pròxima edició de la Mostra de Teatre.

IMG_2452S’han publicat ja les bases de la 41a edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, un certamen que manté el format de la passada convocatòria, de forma que s’allunya del premi estrictament literari que havia marcat la seua línia tradicionalment, i torna a premiar un projecte escènic per tal d’estimular la producció d’espectacles teatrals i no només l’escriptura d’obres. Com l’any passat, la dotació del premi és de 6.000 euros, i el projecte guanyador ha d’estrenar l’espectacle a la pròxima edició de la Mostra de Teatre.

Les bases inclouen dues novetats principalment. La primera d’elles és que en aquesta edició no s’ha limitat l’àmbit geogràfic de les companyies que poden optar al premi. Si l’any passat només podien aspirar al guardó les productores valencianes, enguany s’ha eliminat aquesta clàusula permetent que companyies d’altres territoris puguen presentar-se.

El regidor de Cultura Paco Agulló explica que aquesta mesura té una finalitat doble: “Per una banda, estimular que puguen presentar-se més projectes, ja que l’any passat vam limitar a les companyies valencianes el premi amb ànim d’afavorir al teixit cultural del País Valencià, i no vam rebre moltes propostes. D’altra, en ampliar l’àmbit creiem que el Premi tindrà més difusió i projecció, ja que companyies de Catalunya, Balears o fins i tot Andorra o Perpinyà poden trobar interessant presentar-se”.

El límit de la producció és només idiomàtic, ja que el premi continua estant adreçat a produccions amb el text escrit en valencià (o qualsevol variant del català) i que s’estrenen en la nostra llengua.

A banda, la segona novetat d’aquesta edició és el fet que es recupera la possibilitat d’editar el text. El mateix Paco Agulló explica que “es portaria a terme l’edició sempre en el cas que el jurat considerara que el text té la qualitat literària recomanable per publicar-lo. No és una condició inherent al premi, sinó que es contempla aquesta possibilitat per si el projecte guanyador presenta un text dramàtic d’interés per al públic”.

Agulló destaca que “la nostra intenció des d’un primer moment va ser rellançar aquest premi no com a guardó literari, sinó com una fórmula d’interés per a la professió teatral, de forma que fóra una ajuda per a la producció d’espectacles. El canvi és important, i cada edició hem d’intentar millorar aspectes per a que així siga, perquè pel que parlem amb els professionals de l’escena aquesta fórmula és ben interessant de cara a la indústria teatral i cultural; i, al cap i a la fi, des de l’Ajuntament d’Alcoi tenim com un dels nostres objectius principals treballar per millorar, difondre, projectar i estimular la creació cultural”.

El termini per presentar els projectes finalitza el 6 de novembre, i les bases poden consultar-se en aquest enllaç o al Butlletí Oficial de la Província del 15 d’octubre. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *