foradia pressupostparticipatiualcoi

Iñaki Gabilondo: “l’educació i la política poden ser armes contra la inexorabilitat de les coses”

"Els mals profetes davant la crisi només tindran raó si no ens posem en peu i caminem". Aquesta és la conclusió a la qual arribava el prestigiós periodista Iñaki Gabilondo en l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2014/2015 de la Universitat de València (UV) al Campus d'Ontinyent.

gabilondoEl prestigiós periodista Iñaki Gabilondo, Doctor Honoris Causa per la Universitat de València, ha assistit aquest passat dimarts 21 d’octubre com a conferenciant a l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2014/2015 de la Universitat de València (UV) al Campus d’Ontinyent. Baix el títul “El que passa i el que queda”, el periodista ha fet una reflexió sobre l’anàlisi de la situació sociopolítica a Espanya i el món.

L’acte tenia lloc en el Centre Cultural de Caixa Ontinyent. L’èxit de la conferencia ha sigut tal que fins i tot requeria habilitar dos pantalles externes en sales adjacents per donar resposta a un aforament total que superava les 500 persones a l’edifici.

L’Obertura Oficial del Curs Acadèmic contava amb una taula presidencial en la qual intervenien l’Alcalde i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez; el rector de la UV, Esteban Morcillo; i el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell. D’aquesta manera, Iñaki Gabilondo posava a la ciutat d’Ontinyent com a exemple “de com l’educació i la política poden ser armes contra la inexorabilitat de les coses”, una inexorabilitat contra la qual cal rebel·lar-se perquè la crisi “és l’infart d’un obés fumador que ara no ha de recaure en els mateixos vicis”, apuntava.

Moments abans, Gabilondo signava en el llibre d’honor de l’Ajuntament d’Ontinyent i recorria a peu alguns carrers de la ciutat. Seguidament, protagonitzava una intervenció de sols 35 minuts on feia un breu anàlisi de la situació actual en el món i a Espanya, per després incidir que “el que passa està passant, i el que ve darrere no està escrit, ho decidireu tots amb les vostres accions i omissions”. “Els mals profetes davant la crisi només tindran raó si no ens posem en peu i caminem”, recalcava el periodista.

Per acabar Iñaki Gabilondo es dirigia als estudiants, als quals deia que “us deixe que us desanimeu i sigueu escèptics, perquè hi ha motiu, però el que no deixe és que us rendiu”, concloïa.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *