foradia subscriutegrat

VI Aplec de Gegants i Cabets d’Ontinyent

Ontinyent reunirà aquest cap de setmana 12 colles geganteres de tota Espanya i milers d’espectadors. Els gegants d’Alacant obriran el diumenge la desfilada de les 75 figures participants.

gegantsAquest cap de setmana es dóna cita el VI Aplec de Gegants i Cabets d’Ontinyent. La jornada comença el dissabte 25 d’octubre a les 17h amb la cercavila dels centenars de figures realitzades per 27 centres educatius i associacions. El recorregut de la desfilada anirà des de la Plaça de la Concepció, fins a la Plaça Major, passant pels Carrers Gomis i Maians. En aquest cas estarà obert per les figures realitzades per l’IES l’Estació, seguides per les de la Banda Jove d’Ad Libitum; les escoletes del Llombo, Tralarà, Rialles, Koda, La Roda i El món dels menuts; el Centre de Dia de Discapacitats; el CEE Vall Blanca; els col·legis Rafael Juan Vidal, La Concepción, Bonavista, Santa María, Carmelo Ripoll, Pureza de Maria, Lluis Vives, Martínez Valls, Sant Josep, Vicent Gironés i La Milagrosa; el Casal Jaume I; l’Escola d’Adults Sant Carles; els Júniors de Sant Rafel; l’Associació del Camí dels Carros i la Comparsa Llauradors, tancant l’acte els Gegants i Cabets d’Ontinyent.

Seguidament, la Colla de Xirimites i Dolçaines El Regall i el Grup de Percussió i Dolçaines La Colla seran les encarregades de posar la música al finalitzar la desfilada amb un concert, que conclourà amb un peça conjunta.

El diumenge 26 d’octubre, a les 10h, comença el 6é Aplec de Gegants i Cabets amb el muntatge de les figures al carrer Músic Vert. A continuació, a les 11h s’iniciarà el cercavila de les 75 figures participants; l’ordre de la desfilada central serà: Alacant, Caravaca de La Cruz, Alcoi, Badalona, Teruel, Benicarló, La Font de La Figuera, Gandia, Bocairent, Torrejón de Ardoz, Leganés, i Ontinyent. L’acte anirà des del Carrer Músic Vert, passant per la Plaça de la Concepció, Carrers Gomis i Maians fins a arribar a la Plaça Major . En cas de pluja, l’aplec no es suspendria, sinó que seria traslladat al Pavelló Municipal d’Esports.

La cloenda de la festa serà a la 13h amb un ball conjunt de tots el Gegants i Cabets participants.

Cal dir que l’esdeveniment ha estat triat per l’Agència Valenciana de Turisme com el més destacat de la setmana a la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, el Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo i el President de l’Associació de Gegants i Cabets, Xavier Llopis, han animat als veïns d’Ontinyent, La Vall d’Albaida i les comarques veïnes “a no perdre’s aquesta cita que va a omplir de vida, alegria, color i tradició els carrers de la ciutat”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *