foradia subscriutegrat

Crespo Colomer l’autor del proper Cartell de Festes de 2015

Considerat com el pare de la fotografia festera. El veterà i reconegut fotògraf José Crespo Colomer serà l’autor del Cartell de Festes de Moros i Cristians del proper any. En veu del regidor de Festes Jordi Martínez "l’Ajuntament hem optat per Crespo Colomer"

Crespo ColomerCrespo Colomer ha destacat al llarg de la seua vida com a fotògraf de la festa de Moros i Cristians, aconseguint l’any 1955 el seu primer accèsit al concurs de l’Associació de Sant Jordi, que va guanyar per primera vegada l’any següent; des d’aleshores, ha aconseguit nombrosos guardons a aquest certamen, tant a la categoria de Festes com en l’apartat d’aspectes sobre Alcoi. Entre l’any 1954, i el de la seua retirada, el 1981, va capturar l’ànima de les nostres festes a través de centenars d’imatges que ja formen part del patrimoni cultural i emocional d’Alcoi. Per a l’elaboració del disseny, el fotògraf comptarà amb l’ajuda de la seua filla Rosanna Crespo, il·lustradora de gran prestigi.

La veu del regidor de Festes Jordi Martínez ha comunicat que “des de l’Ajuntament hem optat per Crespo Colomer no només per la seua capacitat de captar la bellesa de la Festa i l’expressió plàstica de les celebracions, sinó que a més volem que servisca d’homenatge a la seua trajectòria com a pare de la fotografia festera, ja que amb el seu treball de dècades ha estat el creador i precursor d’un gènere que ha engrandit i enaltit la Nostra Festa”.

No podem obviar la polèmica que any rere any té el cartell de festes a la ciutat d’Alcoi, al mateix que la lliure designació arbitraria o a dit per part de l’ajuntament, i per no convocar un concurs obert.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *