lasarga ajualcoipresuparticipa

L’alcoià Orestes Valdés campió del món de culturisme natural

A la categoria de menys de 70 quilos, en el el campionat del món celebrat a Madrid. El campió alcoià destaca que el culturisme natural és una modalitat diferent de la qual es coneix més extensament, ja que en ella no s’utilitza cap tipus d’anabolitzants ni productes per obtenir un major resultat al voltant de la massa muscular i el volum.

Eculturistal passat dissabte 4 d’octubre l’atleta alcoià Orestes Valdés Pérez es va proclamar campió del món de culturisme natural en la categoria -70 kg, en el campionat del món celebrat a Madrid. Per primera vegada, se celebrava a España aquest campionat mundial, que va comptar amb aproximadament seixanta competidors en diferents categories.

Alcoi, d’aquesta manera, suma al seu palmarés esportiu un atleta més campió del món, que a més té nous projectes de cara al pròxim any dins la seua disciplina. Segons el mateix culturista explica, “va ser una competició molt disputada degut a l’alt nivell i qualitat dels competidors. Com a prova antidopatge es va realitzar la prova del polígraf. Aquesta prova no s’havia realitzat mai en aquest tipus de competició, i va ser tot un èxit, ja que té una fiabilitat d’un 98%”.

Orestes Valdés es fill de l’instructor de cultura física pioner als anys 80 a l’ostra ciutat Mario Valdés; per tant, ha mantingut durant tota la seua vida un fort lligam amb aquest esport que intenta promoure, segons explica, “de forma totalment natural, ja que l’esport és salut i el cos humà no necessita cap tipus d’ajuda perquè pot donar molt de si acompanyant l’entrenament amb una bona alimentació”.

El campió alcoià destaca que el culturisme natural és una modalitat diferent de la qual es coneix més extensament, ja que en ella no s’utilitza cap tipus d’anabolitzants ni productes per obtenir un major resultat al voltant de la massa muscular i el volum.

culturista 2

“El culturisme natural té una clara diferència amb el culturisme comú, i és que en totes les competicions es realitzen controls antidopatge. És, bàsicament, culturisme lliure d’anabolitzants, hormones, estimulants i tot tipus d’ajudes externes; la preparació es basa en entrenament, dieta i descans sense cap trampa ni cartó”, subratlla Valdés.

El regidor d’Esports Natxo Gómez ha traslladat al nou campió mundial la seua felicitació: “En nom de l’Ajuntament, i de tots els alcoians, hem de donar l’enhorabona al esportista. L’esport alcoià suma amb el campionat d’Orestes Valdés un nou motiu per enorgullir-se i seguir treballant per superar totes les metes i engrandir el nom de la ciutat”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *