foradia elgrat

Toni Francés rep el premi Cementeris d’Espanya

L’alcalde va rebre ahir a Madrid el guardó del certamen promogut per la revista Adiós. Lliurament del premi al cementeri d’Alcoi pel millor monument funerari.

cementeri francesAhir de vesprada la Sala Siluro Concept del Barrio de las Letras de Madrid va acollir l’acte de lliurament dels premis del I Concurs de Cementeris d’Espanya convocat per la revista especialitzada en el sector funerari Adiós, en el qual va guanyar per votació popular el panteó d’Agustín Gisbert del cementeri d’Alcoi el premi a Millor Monument Funerari. L’alcalde Toni Francés, acompanyat per la regidora de Turisme Maria Llopis, van acudir a recollir el premi, consistent a una escultura i també un premi en metàl·lic de 2.000 euros que seran invertits en la posada en valor del propi cementeri.

L’acte va estar presentat per la coneguda col·laboradora del programa La Ventana de la Cadena Ser Nieves Concostrina, que va ser membre del jurat que va triar els finalistes de les tres categories. Tant la presentadora com els altres membres del jurat van destacar la dificultat de triar les necròpolis finalistes, ja que cada cementeri, com cada poble, té les seues singularitats i elements d’interés.

Entre els objectius que es van apuntar d’aquest certamen figuraven el de reconèixer l’interés històric, social, artístic i patrimonial dels cementeris; reivindicar-los com a llocs plens de vida; concienciar la ciutadania sobre el seu valor; i finalment vetllar per a que no caiguen en l’oblit.

Un dels majors èxits del concurs ha estat la seua repercussió mediàtica, tal i com es va mostrar durant l’acte: ha motivat més de 120 articles en premsa escrita, 15 entrevistes en ràdios, 5 referències a televisions d’àmbit nacional, un gran impacte en les xarxes socials, i més de 60.000 visites a la pàgina web, a més dels 28.538 vots rebuts durant el concurs.

La pròpia regidora de Turisme Maria Llopis valora la projecció que ha suposat el guardó per al cementeri d’Alcoi: “Estem molt contents d’haver aconseguit aquest premi perquè està tenint una gran repercussió en quant a promoció del nostre cementeri, el que de ben segur que revertirà en difondre i promoure Alcoi com a destinació turística. Aquest premi també ve a ser en certa mesura un reconeixement al que s’ha fet al llarg dels darrers dos anys de posada en valor del cementeri com a espai d’interés cultural i artístic, i fins i tot com a reclam turístic; i és que aquest tipus de turisme cada vegada té més seguidors i desperta major interés, perquè realment cementeris com el d’Alcoi constitueixen un veritable tresor artístic, històric i cultural”.


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *