foradia cdturisme

Les pintures de la Sarga esperen la declaració Bé d’Interés Cultural

Aquesta declaració com a BIC és essencial a l’hora de contribuir a la conservació i protecció dels valors culturals, històrics, paisatgístics i ambientals dels abrics amb pintures prehistòriques inscrites per la UNESCO en la llista del Patrimoni Mundial.

la sarga

El vice-president del Consell Valencià de Cultura Ricard Bellveser, junt amb els membres del CVC, Glòria Marcos i Vicente Ferrero, van visitar ahir dijous acompanyats pel director-conservador del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo, Josep Maria Segura, les pintures rupestres de la Sarga.

Aquesta declaració com a BIC és essencial a l’hora de contribuir a la conservació i protecció dels valors culturals, històrics, paisatgístics i ambientals dels abrics amb pintures prehistòriques inscrites per la UNESCO en la llista del Patrimoni Mundial.

Segons expressa el regidor de Cultura Paco Agulló, “és important que el conjunt de la Sarga siga declarat com a Bé d’Interés Cultural per assegurar la seua preservació, ja que és un patrimoni únic i singular, i la seua posada en valor passa per aconseguir aquest reconeixement i salvaguardar tant les pintures com el seu entorn.

La Comissió del Llegat Històric del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha rebut l’encàrrec de la Direcció General de Cultura de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, d’emetre un informe sobre la proposta de declaració de l’entorn de protecció dels abrics de la Sarga (Alcoi) i normativa de protecció del Bé d’Interés Cultural.

En principi els membres del Consell Valencià de Cultura van quedar molt satisfets amb la visita, i esperem que en un breu període de temps puguem comptar a la ciutat amb un nou element BIC, amb la projecció i promoció que això implica per a la nostra cultura i patrimoni.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *