foradia subscriutegrat

Compromís Alcoi treballa per encarar la nova etapa política

El passat dijous va tenir lloc una nova assemblea del col·lectiu de Compromís (amb la presència de militants del Bloc, d’Iniciativa i adherits a Compromís) per continuar el seu pla de regeneració de la política municipal i enllestir el seu projecte de futur per a la ciutat.

compromis esmorçarDes de fa un any, setembre de 2013, Compromís Alcoi ha realitzat unes sessions de formació i treball per a la militància per tal d’encarar la nova etapa política i presentar a la ciutat d’Alcoi el projecte que necessita, de regeneració democràtica i de creixement econòmic.

Si analitzem els resultats del les eleccions europees arribem a la conclusió que la situació política general, i també la local, viuen moments històrics on el bipartidisme està tocat de mort i la presència hegemònica dels partits tradicionals i del sistema està a la baixa. Les urnes han demostrat que les persones demanen noves formes de fer política; formes que Compromís ha demostrat que practica en totes les institucions on és present: Mònica Oltra i Enric Morera, a les Corts Valencianes; Joan Baldoví, al Congrés dels Diputats; i ara Jordi Sebastià, al Parlament Europeu.

Els membres de Compromís Alcoi tenen clara aquesta línia d’actuació i per això, seguint el model de Baldoví al Congrés dels Diputats, ja va proposar a tots els militants i simpatitzants que participaren en la consulta sobre els festius locals. Són aquestes noves formes de prendre decisions les que Compromís vol promoure a les institucions i aprofundir-hi.

Compromís continua defensant diferents projectes: Parc Tecnològic a Rodes o el projecte de ciutat Alcoi Futur. De la mateixa manera que continuarà lluitant per la transparència en la gestió dels diners municipals, per la transparència en l’adjudicació de les contractacions, i sobretot per la diligència en el control de les empreses concessionàries (brossa, autobús, aigua, manteniment elèctric, etc.). Perquè les alcoianes i els alcoians han d’estar satisfets dels serveis municipals que es presten.

En aquesta última assemblea es va constatar que hi ha persones disposades amb il·lusió i generositat a participar en el projecte polític i que apostaran per participar en la candidatura d’Alcoi. En aquests moments totes les mirades apunten a la direcció de les distintes formacions de Compromís, que estan enllestint el Reglament de selecció de candidats autonòmics i locals per tal de convocar un procés de primàries obert a la ciutadania. Aquest procés serà segurament semblant al que es va seguir per a confeccionar la llista de les eleccions europees, el qual va comportar l’elecció de Jordi Sebastià com a eurodiputat. El calendari i el procediment d’aquest procés de primàries obertes s’anunciarà en les pròximes setmanes.

L’Assemblea Local anima les alcoianes i alcoians a participar i a sumar-se al projecte de Compromís, alhora que comuniquen que realitzaran més accions públiques per continuar definint i explicant el projecte.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *