foradia elgrat

Compromís censura la falta de serietat per enllestir el pressupost en Abril

David Abad: “Si tan preocupat està l’alcalde per les subvencions a les entitats socials, hauria d’haver presentat el pressupost en desembre, i no ara” • Era previsible que en Nadal podien estar els pressupost ja enllestits de fet així es va anunciar diverses vegades per l’alcalde

pleno alcoiCompromís considera una greu irresponsabilitat per part de l’alcalde intentar aprovar ara els pressuposts, en un any electoral, el mes d’abril, i no en desembre com haguera estat lògic. El portaveu i candidat a l’alcaldia d’Alcoi de Compromís, David Abad, ha manifestat que “Si el problema de no aprovar-se el pressupost en el proper Ple està en les subvencions a les entitats socials, la solució la tenia ben fàcil: haver-lo presentat en desembre, com diu la llei, amb la qual cosa ja fa mesos que les entitats hagueren cobrat la subvenció”.

El portaveu de Compromís adverteix que aquest any no hi havia excuses per a l’endarreriment del Pressupost: ni hi havia sentències pendents, ni decrets del govern Central, ni cap obstacle administratiu. David Abad assenyala “És una actitud d’evadir les responsabilitats que té per ser Regidor d’Hisenda i Alcalde d’Alcoi”.

Era previsible que en Nadal podien estar els pressupost ja enllestits de fet així es va anunciar diverses vegades per l’alcalde. No ha estat així i ara sembla vol passar a l’oposició la pilota o responsabilitat  de les subvencions a les entitats socials, quan ha estat ell el que les ha endarrerit portant al mes d’abril el Pressupost.

Per altre costat, Abad recorda que “no és seriós apel·lar a la responsabilitat dels grups de l’oposició a un mes de les eleccions locals, quan el més normal hauria estat proposar el pressupost a la Corporació en el mes de desembre, perquè encara quedava mig any per a gestionar-lo, fins les eleccions municipals”.

Per Compromís el resultat de les eleccions del 24 de maig pot plantejar una situació poc seriosa: que un mes després de ser aprovat el pressupost, “en el cas ho siga”, pot ser elegit un nou equip de govern que hauria de gestionar un pressupost que considera inadequat o reformable. “Aquesta situació obligaria a fer contínues modificacions de crèdit i processos d’exposició pública, amb els conseqüents endarreriments de la disponibilitat de les partides i els crèdits per a la seua gestió. I si torna a governar el mateix alcalde, ho té fàcil també: que en el primer Ple de la nova legislatura aprove el Pressupost que ara proposa. Solament hauran transcorregut un parell de mesos”.


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *