lasarga ajualcoitel

Inauguració en La Capella l’exposició Biennal ART NOSTRE

L'exposició itinerant ART NOSTRE arriba al municipi d'Alcoi. aco Agulló va agrair l'assistència del nombrós públic i va recordar com va néixer el projecte de Art Nostre, impulsat per Josep Albert Mestre. Fins al pròxim 28 de novembre en horari de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 h.

SONY DSC

La IV Biennal de l’Exposició ART NOSTRE seguint amb el seu itinerari ha arribat a la ciutat d’Alcoi. En la tarda del dijous, 6 de novembre, a les 20:00 h., va tenir lloc l’acte d’inauguració en La Capella (antic Asil) al carrer El Camí, 42, on quedarà exposada fins al pròxim 28 de novembre en horari de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 h.

SONY DSCVa presentar l’acte Paco Agulló, regidor de Cultura d’Alcoi i delegat de l’Àrea de Cultura de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, seguit de Rafael Calbo, representant del col·lectiu Art Nostre i de Vicent Martí i Vañó, professor d’Història de l’Art i director de la EASD d’Alcoi.  Agulló va agrair l’assistència del nombrós públic i va recordar com va néixer el projecte de Art Nostre, impulsat per Josep Albert Mestre i pel col·lectiu Art Nostre format entre uns altres per Rafa Calbo i va agrair que després d’un temps haja estat recuperat per la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

Rafael Calbo va dir que s’inaugurava l’Exposició a la ciutat natal de qui va ser l’alma mater del projecte. Va al·ludir als membres del Jurat que juntament amb ell van seleccionar les obres per a l’exposició: el pintor Antonio Miró, que es trobava present en l’Acte, l’escultor Moisés Gil, la fotògrafa Inma Juan i el President de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos de València Roman de la Calle que va presidir aquest jurat. Vicent Martí i Vañó per la seua banda va fer un resum de les obres seleccionades al·ludint a la diversitat de llenguatges i tècniques utilitzades.

SONY DSCVan estar a la Capella alguns dels autors participants acompanyats de familiars i amics, també van acudir un nodrit grup d’alumnes de la EASD d’Alcoi i de l’Escola Municipal de Belles arts d’Alcoi, així com José María Segura Martí, director del Museu Arqueològic Municipal d’Alcoi, i Miguel Santamaría, director del Centre Cultural de la ciutat. Així mateix, van assistir Francisco Blay, del grup Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi i Lucia Albero, gerent de la MAC.

Aquesta gran iniciativa de la Mancomunitat té com a objectiu promoure les arts plàstiques en el conjunt del nostre territori; no només fer una exposició itinerant que visita moltes localitats del nostre entorn, i que ara es presenta a Alcoi, sinó també estimulant el treball dels nostres creadors i oferint la possibilitat als nostres artistes, i també als de fora, de formar part d’una activitat que està tenint gran acollida allà on viatja.

L’exposició ART NOSTRE se suma a la resta de mostres d’arts plàstiques que conformen la programació estable de la Regidoria de Cultura en aquest terreny: l’exposició del jove autor Rubén Fresneda al Centre Ovidi Montllor, la mostra de Carlos Merchán a l’Àgora, i l’exposició d’Aurèlia Masanet a la Llotja Sant Jordi. A més, cal assenyalar que des d’ahir es pot visitar al Centre Cultural ‘Mario Silvestre’ una altra mostra: una exposició que recull els 25 anys d’història del Grup de Danses Sant Jordi.


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *