foradia subscriutegrat

Inauguració en La Capella l’exposició Biennal ART NOSTRE

L'exposició itinerant ART NOSTRE arriba al municipi d'Alcoi. aco Agulló va agrair l'assistència del nombrós públic i va recordar com va néixer el projecte de Art Nostre, impulsat per Josep Albert Mestre. Fins al pròxim 28 de novembre en horari de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 h.

SONY DSC

La IV Biennal de l’Exposició ART NOSTRE seguint amb el seu itinerari ha arribat a la ciutat d’Alcoi. En la tarda del dijous, 6 de novembre, a les 20:00 h., va tenir lloc l’acte d’inauguració en La Capella (antic Asil) al carrer El Camí, 42, on quedarà exposada fins al pròxim 28 de novembre en horari de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 h.

SONY DSCVa presentar l’acte Paco Agulló, regidor de Cultura d’Alcoi i delegat de l’Àrea de Cultura de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, seguit de Rafael Calbo, representant del col·lectiu Art Nostre i de Vicent Martí i Vañó, professor d’Història de l’Art i director de la EASD d’Alcoi.  Agulló va agrair l’assistència del nombrós públic i va recordar com va néixer el projecte de Art Nostre, impulsat per Josep Albert Mestre i pel col·lectiu Art Nostre format entre uns altres per Rafa Calbo i va agrair que després d’un temps haja estat recuperat per la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

Rafael Calbo va dir que s’inaugurava l’Exposició a la ciutat natal de qui va ser l’alma mater del projecte. Va al·ludir als membres del Jurat que juntament amb ell van seleccionar les obres per a l’exposició: el pintor Antonio Miró, que es trobava present en l’Acte, l’escultor Moisés Gil, la fotògrafa Inma Juan i el President de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos de València Roman de la Calle que va presidir aquest jurat. Vicent Martí i Vañó per la seua banda va fer un resum de les obres seleccionades al·ludint a la diversitat de llenguatges i tècniques utilitzades.

SONY DSCVan estar a la Capella alguns dels autors participants acompanyats de familiars i amics, també van acudir un nodrit grup d’alumnes de la EASD d’Alcoi i de l’Escola Municipal de Belles arts d’Alcoi, així com José María Segura Martí, director del Museu Arqueològic Municipal d’Alcoi, i Miguel Santamaría, director del Centre Cultural de la ciutat. Així mateix, van assistir Francisco Blay, del grup Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi i Lucia Albero, gerent de la MAC.

Aquesta gran iniciativa de la Mancomunitat té com a objectiu promoure les arts plàstiques en el conjunt del nostre territori; no només fer una exposició itinerant que visita moltes localitats del nostre entorn, i que ara es presenta a Alcoi, sinó també estimulant el treball dels nostres creadors i oferint la possibilitat als nostres artistes, i també als de fora, de formar part d’una activitat que està tenint gran acollida allà on viatja.

L’exposició ART NOSTRE se suma a la resta de mostres d’arts plàstiques que conformen la programació estable de la Regidoria de Cultura en aquest terreny: l’exposició del jove autor Rubén Fresneda al Centre Ovidi Montllor, la mostra de Carlos Merchán a l’Àgora, i l’exposició d’Aurèlia Masanet a la Llotja Sant Jordi. A més, cal assenyalar que des d’ahir es pot visitar al Centre Cultural ‘Mario Silvestre’ una altra mostra: una exposició que recull els 25 anys d’història del Grup de Danses Sant Jordi.


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *