Foradia subscriutegrat

Dones d’AVANZAR Alcoi obrin unes jornades feministes a València

El col·lectiu AVANÇAR (persones amb diversitat funcional) va iniciar a València unes jornades feministes, on dues dones de l'associació, Amparo Camps i Carolina Corbí, van ser les ponents escollides per a explicar les seves experiències i els seus somnis, així com les seves queixes i reivindicacions per la discriminació que pateixen al seu entorn.

avanzarEl passat dia 7 de novembre, el col·lectiu AVANZAR (persones amb diversitat funcional) va iniciar a València unes jornades feministes organitzades pel grup DAHLIA. L’activitat va estar presidida per dues dones de l’associació, Amparo Camps i Carolina Corbí, quines van ser les ponents escollides per a explicar les seues experiències en el dia a dia i exposar els seus somnis. Una xarrada en la qual van fer partícips a les persones assistents de la seua lluita.

Davant una sala totalment abarrotada de públic, dues dones van explicar la multitud de dificultats que implica la lluita de les persones que es desplacen en cadira de rodes en una societat on es preval l’homogeneïtat i es rebutgen les diferències. Perquè no solament han de bregar amb açò cada dia, sinó que es suma el fet de ser dona. D’aquesta manera, Amparo i Carolina van deixar palesa que no solament han de reivindicar el seu lloc com a dones en igualtat amb els homes, sinó demostrar a tothom que són tan vàlides com la resta dels seus congèneres i tenen somnis, il·lusions i projectes com qualsevol d’elles. Concretament, Carolina viu sola amb els seus quatre gossos i malgrat la seua paraplegia va ser campiona nacional de tir a l’arc. Així mateix, Amparo, actual presidenta de l’associació AVANÇAR, té una llarga trajectòria d’activisme en pro dels drets civils de les persones amb diversitat funcional.

Dues dones van defensar amb vehemència la denominació “persones amb diversitat funcional”, enfront de la socialment acceptada “persones discapacitades”. “Tenim capacitat per a unes coses i discapacitat per a unes altres, com tothom”, van dir. A més, van posar l’accent a les seues dificultats enfront de les barreres arquitectòniques, doncs les ciutats no estan projectades pensant en els problemes de mobilitat (cadires de rodes, carrets de bebè, andadors d’ancians i ancianes…), els edificis no es dissenyen adequadament i les reformes urbanístiques s’obliden de corregir els errors existents.

En finalitzar la intervenció va tenir lloc un col·loqui, en el qual el públic es va mostrar molt interessat i participatiu per aclarir els punts exposats. Així, les dones d’AVANÇAR es van marxar molt satisfetes i abrigallades per l’afecte i l’empatia de totes les persones assistents a la xarrada.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *