foradia subscriutegrat

Actualitat política amb David Abad de Compromís Alcoi

David Abad: «Amb Podem estem més a prop de tindre un govern sense PP i PSOE» (...) «els alcoians han estat pagant uns interessos que no els correspon pagar» (...) «costa el mateix fer les coses bé, que mal»

david abadDavid Abad, nascut en 1973, militant de la coalició política Compromís des dels 18 anys, regidor per Compromís a l’ajuntament d’Alcoi, és tècnic superior d’audiovisuals, ha estudiat Administració i Finances i en l’actualitat combina les tasques de representació pública amb els estudis d’Administració i Direcció d’Empreses.

La lectura del llibre “El Tren Alcoi Gandia” el va fer prendre consciència de «la quantitat de gent fent coses pensant en la gent del poble», va ser un dels motius que pels quals David es va introduir al món de la política. A més a més, un altre estimulant va ser tindre a Paco Blai, també actual regidor de Compromís a l’ajuntament d’Alcoi, com a mestre durant l’adolescència.

«No m’agraden les estructures polítiques tradicionals de tipus PP i PSOE, mai haguera militat en estos partits», per això David forma part de Compromís, una formació que es considera d’esquerres però que «traspassa l’eix esquerra dreta» considerant-se una formació «rupturista democràtica amb afany renovador», la qual pot presumir de no tindre a cap militant imputat. Considerant-se nacionalistes valencianistes, afirmen defensar «els drets econòmics de la nostra terra».

Quan demanem a l’actual portaveu de Compromís fer una valoració general del panorama polític actual ens contesta que «la gent està cansada dels partits de sempre. A més, de la crisi no es podrà eixir amb aquests partits. Una crisi que ha sigut provocada per la banca, la qual malgrat haver rebut ajudes públiques, no dona crèdits». Segons David és un cercle viciós del qual no es podrà eixir sense un govern valent.

«El Banc Central Europeu no funciona com un ban central, té prohibit prestar-les diners als Estats, els presta als bancs privats a un 1 per cent d’interessos i després els bancs privats presten als Estats a un interés del 6%. Es tracta d’una operació especulativa. Nosaltres mirem a Islàndia com un exemple: quan van caure els bancs, van ser nacionalitzats. En tan sols 4 anys han passat d’un 22% d’atur a un 5%», ens comenta. En este sentit, es mostra partidari d’una banca pública.

Compromís valora positivament la irrupció de Podem al panorama polític «va en la línia de propostes alternatives. Amb Podem estem més a prop de tindre un govern sense PP i PSOE». Declara la possibilitat de confluir dins de propostes compartides encara que, segons David, algunes de les propostes de Podem són demagògiques (els mecanismes revocatoris, la limitació dels sous en els representants polítics…) en tant i quan algunes propostes Europees no són traslladables a altres nivells.

El portaveu de Compromís és partidari de la «transparència màxima», de fet, afirma, els primers pressupostos fets públics a l’ajuntament d’Alcoi els va traure ell. No obstant això, denuncia la falta de transparència i de coherència de l’ajuntament d’Alcoi respecte al tema de la publicitat i respecte als pressupostos de les subvencions socials, que han sigut menors. I és que, continua, el nostre sistema és molt presidencialista, en el sentit que la major part de les tomes de decisions recauen exclusivament sobre l’alcalde.

Entorn de la seua experiència com a regidor, ens comenta amb afabilitat que aquesta ha sigut una legislatura «pobre», en el sentit que no s’han pogut fer massa coses pel poble alcoià. En bona part, la culpa d’aquest immobilisme recau sobre l’anterior legislatura del PP, que ha deixat un deute públic de vora 4’5 milions d’euros i de la Generalitat Valenciana, que no paga els vora 4’5 milions d’euros que ens deu. I fruit d’aquest deute, «els alcoians han estat pagant uns interessos que no els correspon pagar».

Amb perspectiva de futur, Compromís defèn la cerca de consens social de tots els sectors alcoians (empreses, societat, plataformes) amb tal de construir entre tots les bases de la recuperació d’Alcoi. Però ens recalca que des del seu punt de vista Alcoi necessita un lideratge fort que ara no en té.

Font: Rodrigo Paños./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *