foradia cdturisme

Alcoi augmentarà el clor a l’aigua com a mesura preventiva

Conselleria insta a Alcoi a augmentar el clor a l’aigua com a mesura preventiva. Passarà d’1 a 1,2 parts per milió, lluny dels 2 ppm en què va arribar a situar-se en els pitjors temps de presència del bacteri.

molinar

Pou El Molinar./

La Conselleria de Sanitat ha remès un requeriment a l’Ajuntament d’Alcoi en què demana incrementar el clor a l’aigua potable, després de l’últim brot de legionel·losi a la ciutat amb 11 persones afectades. Així, l’Ajuntament ha donat ja ordre a l’empresa encarregada de la gestió de la xarxa d’aigua, Aqualia, per a incrementar el percentatge de clor d’1 a 1,2 ppm (parts per milió) a la xarxa d’aigua potable.

El regidor de Medi Ambient Paco Agulló subratlla que es tracta d’una mesura preventiva i temporal: “Conselleria, sempre que es troba un brot a qualsevol localitat, insta a augmentar el volum de clor a l’aigua. S’adopta aquesta mesura tot sabent que això no té per què implicar la solució del problema; si fem memòria, a la ciutat hem tingut legionel·la mentre el clor estava molt més alt, a 1,5 o fins i tot a 2 ppm, per la qual cosa aquest augment del clor es tracta d’una mesura extraordinària de prevenció per a reduir el risc de nous contagis, i que es farà efectiva temporalment. Els tècnics continuen a hores d’ara tractant de trobar el focus, i esperem que prompte tinguem resultats que ens permeten tornar a recuperar els nivells de cloració que hem mantingut els últims anys”.

El requeriment de Conselleria diu textualment que “les directrius de la Direcció General de Salut Pública, com a mesura de precaució bàsica en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, estebleixen que en municipis afectats per brots comunitaris de legionel·losi, entre altres actuacions, s’augmente de forma temporal el clor lliure residual a la xarxa d’aigua de consum humà. Per tant, en la situació epidemiològica sorgida en l’actualitat a Alcoi i, almenys, fins la completa avaluació i control de la situació, ha d’elevar-se el nivell de clor lliure residual en la xarxa d’Alcoi fins 1,2 ppm”.

Des del mes de maig de 2012 l’Ajuntament d’Alcoi havia reduït el nivell de clor a l’aigua d’1,5 a 1 ppm, i l’aparició d’aquest darrer brot ha portat a haver d’incrementar de nou la presència de clor a l’aigua, si bé no tindrà els mateixos nivells que en els anys en què el bacteri es va mostrar més virulent: aleshores va arribar fins a 2 ppm.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *