foradia elgrat

Acord del Govern i Podem al ple per avançar en la creació de l’empresa pública de l’aigua

Cristian Santiago, "transformem un pas enrere, com és la prorroga d’un any del contracte, en donar dos passos endavant"

Per a Podem és una prioritat avançar en recuperar, al més aviat possible, el servei d’aigua. Al darrer ple de l’ajuntament d’Alcoi es va establir l’acord per la creació d’una taula pel començament en la redacció dels estatuts de la nova empresa pública de l’aigua.

Així el grup municipal Podem, declara que l’empresa pública és un bon instrument per activar una gestió pública, millor i més eficient de l’aigua. “El tret de sortida necessari per a avançar en la recuperació del servei d’aigua com més aviat millor”, afirmen des de la formació morada.

En aquesta proposta explica el portaveu de Podem a l’ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago, “transformem un pas enrere, com és la pròrroga d’un any del contracte, en fer dos passos endavant”.

A més d’anar educant-nos en un nou model de ciutat, com continua explicantt el portaveu municipal, “des de Podem ens vam marcar des del minut 1 un repte de legislatura; la recuperació dels serveis bàsics privatitzats”.

A hores d’ara la formació morada entén que l’ajuntament està sotmés a un pla econòmic i financer que impossibilita crear una empresa pública, però hi ha que començar el debat serè, com explica “hem d’estar preparats i complir amb les condicions normatives, com ajuntament, que ens permeta recuperar el servei d’aigua al llarg del 2021 i fugir així de les privatitzacions que encareixen i no milloren el servei”.

La formació morada també recorda que el 28 de juliol de 2010, mitjançant la Resolució 64/292, l’Assemblea General de les Nacions Unides va reconèixer l’aigua i el sanejament com a drets fonamentals. Per aquests motius “aquest reconeixement de l’aigua com un dret humà, un dret bàsic per a la vida, obliga encara més a les administracions públiques a revertir les privatitzacions que es van fer en el seu dia”, conclou el portaveu de Podem.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *