Foradia subscriutegrat

Queixes pels desperfectes del pont Paco Aura

L’Ajuntament reclama a Conselleria que arregle els desperfectes causats en les obres del pont entre Viaducte i Zona Nord. Hi ha danys a voreres del Viaducte, pont de la Fàbrica d’Escaló i a més no funcionen llums del propi Pont de Francisco Aura. Al respecte, UPyD reclama a l'Ajuntament que tinga la mateixa actitud en arreglar desperfectes que la que sol·licita a la Conselleria.

pont paco aura

Pont Paco Aura./

A menys d’un any, en concret el 27 de gener, s’inaugurava el pont que uneix els barris de la Zona Nord i el Viaducte (Pont de Francisco Aura) Moltes van ser les crítiques rebudes per aquesta polèmica construcció, primer pel disseny, després pels retards i, finalment, per la inauguració protagonitzada pel president del Consell, Alberto Fabra. El traçat sinuós i empinat del pont Viaducte-Zona Nord despertava les crítiques dels veïns de la Zona Nord, que es mostraven disconforme amb el tipus de connexió i exigien una plataforma recta i a peu de carrer. Els replantejaments en el projecte, a més, van retardar la seva execució.

A més, aquest mateix dia també s’inaugurava el nou pont de Santa Rosa-Batoy, el qual també registrava diversos retards per problemes amb els terrenys i la fallida d’una de les constructores.

L’Ajuntament reclama a Conselleria que arregle els desperfectes causats en les obres del pont

Ara, uns mesos més tard el Pont de Francisco Aura ha començat a mostrar els primers símptomes de debilitat. En aquest sentit, el regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament d’Alcoi Jordi Martínez ha reclamat per mitjà d’un escrit a la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient que arregle tots els desperfectes ocasionats per l’execució de l’obra de connexió viària entre Zona Nord i Viaducte.

jordi martinezL’edil ha instat a la Conselleria a què assumisca la seua responsabilitat i tornen el bon estat als carrers d’Alcoi que s’han vist afectats. Martínez ha donat un termini de deu dies per a presentar al·legacions al seu comunicat, ja que algunes de les reclamacions s’havien efectuat amb anterioritat sense resposta per part dels responsables. “Les reclamacions a les administracions són un tràmit habitual i necessari per als que vetllem pel bon estat de la ciutat; però el que no és normal és que després de 20 dies de comunicacions al Consell no obtinguem resposta; per això els sol·licitem que en un termini de 10 dies ens comuniquen les seues al·legacions o justificacions per a procedir en conseqüència i poder tindre els nostres carrers arreglats com més prompte millors”, comenta Martínez.

Concretament, el Consistori insta a la Conselleria a col·locar la cabina de telèfons que es va retirar a l’inici de les obres del pont Francisco Aura entre Viaducte i Zona Nord, i que mai ha tornat al seu lloc. A més en aquesta zona, davant de l’edifici de l’Escola Industrial, els camions de l’obra van espatllar el rastell a diversos punts, per la qual cosa s’exigeix la seua reparació. Aquesta mateixa obra va deteriorar considerablement el pont del carrer Fàbrica d’Escaló pel transport pesat, de forma que des de l’Ajuntament es reclama que es reparen també aquests danys. Altres de les demandes efectuades són la reparació dels embornals lineals dels estreps de l’esmentat pont, que presenten nombrosos desperfectes a causa de l’obra. A més, huit dels fanals del Pont de Francisco Aura van deixar de funcionar tres mesos després de la seva instal·lació, quedant a fosques un 35% del total de punts de llum del pont.

UPyD reclama a l’Ajuntament que tinga la mateixa actitud en arreglar desperfectes que la que sol·licita a la Conselleria

D’acord amb aquesta reclamació, Unió Progrés i Democràcia (UPyD) veu positiva la iniciativa de l’Ajuntament de demanar reparacions a la Generalitat per obres alienes al consistori. Però a més sol·licita a l’Ajuntament que, de la mateixa manera que demanen a la Conselleria d’Infraestructures que arreglen els desperfectes ocasionats per l’execució de l’obra del pont Francisco Aura, siga el consistori el que també assumisca la seva responsabilitat i repare els múltiples desperfectes que pateixen les zones públiques de la nostra ciutat. Així, demanen que es duguen a terme la reparació i neteja de zones com el llit del riu Serpis, el pont de Sant Jordi o l’accés al polígon Santiago Payà, entre moltes altres.

puentesan

Pont de Sant Jordi./

“És positiva la iniciativa del Govern Municipal en demanar a la Conselleria la reparació dels desperfectes causats per l’execució de les obres del pont Francisco Aura, però des de UPyD animem a que també siga el bipartit qui done exemple portant a terme totes aquelles reparacions que els alcoians estan sol·licitant des de fa molt temps “ subtralla coordinador d’UPyD Alcoi, Jorge Pérez.

En defensa i resposta a aquestes reclamacions, Martinez, apunta que “la ciutat d’Alcoi disposa d’una Brigada de manteniment que diàriament vetlla pel bon estat dels seus carrers i places i realitza obres de condicionament i reparació per a assegurar la seguretat dels ciutadans i una ciutat en perfectes condicions”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *