foradia pressupostparticipatiualcoi

Lectura Col.lectiva del Tirant lo Blanc

Al Col.legi Públic "Hota Major" d'Alcoi lectura aquest any de "Tirant lo Blanc" divendres 21 de Novembre 2014.

tirant lo blancCom cada any, la Xarxa de Biblioteques Municipals d’Alcoi i la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià organitzen la lectura pública del Tirant lo Blanc. Una cita que enguany acollirà el col•legi Horta Majo el pròxim divendres 21 de Novembre 2014.

Al llarg del matí, alumnes de diversos centres educatius de la ciutat acudiran a aquest centre per donar lectura a l’obra de Joanot Martorell; de vesprada, seran al voltant de 150 membres de diferents entitats i ciutadans a títol particular els que llegiran l’obra, al propi col.legi.

Segons ha destacat el regidor Paco Agulló, “enguany la demanda de gent que volia llegir un fragment ha estat molt alta, fins a completar totes les places previstes, el que demostra que la iniciativa cada any guanya força”.

Han presentat la 12a edició de la Lectura Col.lectiva del Tirant lo Blanc, el regidor de Cultura Paco Agulló, la cap d’estudis del CEIP Horta Major Ana Gascó, el director de la Xarxa de Biblioteques Municipals Josep Lluís Santonja i la responsable de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià Esther Vizcarra .

Pel cavaller Tirant lo Blanc, la reconquesta de l’Imperi de Constantinoble va lligada a la conquesta del cor i el cos de la princesa Carmesina, filla de l’emperador. Són les dues cares d’una mateixa moneda, que troba en els episodis amorosos un món de l’esperit segurament més ric i complex que als del camp de batalla. En aquesta novel·la l’amor s’explora des de tota les seves varietats i matisos, tant físics com psicològics, des de les formes deutores de l’amor cortès fins a les conductes més novedoses i eròtiques.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *