UGT recorda el seu treball social durant la 2a República a través d’una exposició
• L’exposició "Un món sense cadenes. UGT en la 2a República (1931-1939)" ha sigut inaugurada a l’Àgora d’Alcoi. • “La llàstima va ser eixe truncament que va haver-hi com a conseqüència del colp d’Estat, com a conseqüència de la barbàrie del dictador Franco"
L’exposició “Un món sense cadenes. UGT en la 2a República (1931-1939)” ha sigut inaugurada a l’Àgora d’Alcoi. Una iniciativa que està recorrent el País Valencià celebrant el 30 aniversari d’UGT-PV, i el 130 aniversari d’aquest sindicat a nivell estatal, i que estarà al municipi fins divendres 26 d’octubre.
Ha presentat l’acte Ismael Senent, secretari General d’UGT La Muntanya-Vinalopó, qui ha comentat que a través de l’exposició es vol recordar aquest període de la història en el qual la lluita pels drets democràtics va ser fonamental.
L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, per la seua banda, ha recordat que durant la II República “a Alcoi es van iniciar de la mà d’UGT molts projectes per a dignificar la vida dels treballadors en un moment en el qual la salut, les condicions de vida i les condicions laborals eren molt precàries”.
Un d’aquests projectes és el de la construcció de vivendes socials a través la Fundació Pablo Iglesias a la zona de l’Eixample, en un moment en el qual l’accés als habitatges per part de les treballadores i els treballadors era complicat.
“La llàstima va ser eixe truncament que va haver-hi com a conseqüència del colp d’Estat, com a conseqüència de la barbàrie del dictador Franco, que va trencar eixe somni i eixos treballs i voluntat de millorar i de dignificar la vida de tots els treballadors i treballadores”, ha conclòs l’alcalde.
Comenta i participa-hi