foradia subscriutegrat

El 7é Concurs gastronòmic de Bocairent premia al restaurant La Gruta

La Gruta del Cercle industrial d’Alcoi es fa en el guardó en la modalitat de carn de caça i de bolets. El premi ha estat dotat amb 600 euros.

Concurs_gastronomicAquest passat dilluns, 17 de novembre, es va celebrar el 7é Concurs gastronòmic Vila de Bocairent a l’hotel Ferrero. Els primers guardons van recaure en els restaurants Juan XXIII de Benifaió en borreta i La Gruta del Cercle industrial d’Alcoi en la modalitat de carn de caça i de bolets.

Els dos premis han estat dotats amb 600 euros gràcies al patrocini del consistori convocant i del patronat provincial de turisme València Terra i Mar. En el segon cas, el plat guardonat era un “filet de cérvol torrat a 140° amb escuma de boletus edulis i crema de creïlla trufada”.

En la categoria del plat típic de la serra de Mariola, la segona proposta més valorada pel jurat va ser la de l’Hotel Bahía de Calp que va obtenir també el tercer guardó en carn de caça i bolets. Finalment, Casa Granero de Serra va quedar en segona posició en la modalitat lliure i La bonita del puerto del Grau de Gandia va completar el pòdium en la borreta.

Els segons premis estaven recompensats amb 300 euros mentre que els tercers classificats van rebre un lot de productes de restauració gràcies a la firma Durplastics.

La cita va servir també per presentar el receptari del concurs editat per la Diputació de València amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bocairent. La publicació recopila els plats guardonats en les sis edicions anteriors en la modalitat de caça i bolets, així com el procediment per elaborar la borreta i les postres dels hostalers locals servides en els dinars que acompanyen el certamen.

En aquesta ocasió, van ser més de 200 persones representatives de la Vall d’Albaida i la serra de Mariola les convidades a l’acte organitzat per l’Associació d’hostaleria i de turisme de Bocairent. Així, els entrants van estar preparats per la cafeteria Esglai, pel restaurant El Cancell, pels salons de banquets La Serratella i pel Bar Sifó mentre que l’Hotel l’Estació va ser l’encarregat de la borreta i de les postres. Finalment, el menú va estar regat pels vins de Daniel Belda i l’herbero del Bar Solbes i acompanyat pel pa del forn Francisco Colomer.

Enguany hi han participat un total de 17 restaurants, que són els següents:
• Miguel (l’Alcúdia)
• Juan XXIII (Benifaió)
• La mar salà (Cullera)
• La bonita del puerto (Grau de Gandia)
• Casa Granero (Serra)
• La Gruta (Alcoi)
• El Chaparral (Serra)
• Picant terra (Cullera)
• Chef Amadeo (Gandia)
• Pebre negre (Xàtiva)
• Hotel Bahía Calp (Calp)
• La Visteta (Barx)
• Jauja (Ontinyent)
• Palau del duc (Sagunt)
• El Caramelito (Alzira)
• Gambrinus (Siete Aguas)
• La Plaza (Torrent)

El palmarès d’aquesta edició 2014 són:
Plat lliure (caça i bolets)
– 1r premi: La Gruta (Alcoi) per “filet de cérvol torrat a 140º amb escuma de boletus edulis i crema de creïlla trufada”
– 2n premi: Casa Granero (Serra) per “estofat de cérvol en dos textures amb còctel de bolets i guarnició amb pastís de poma”
– 3r premi: Bahía de Calp (Calp) per “gaspatxo de guatlla amb botifarra d’Ontinyent”

Plat obligatori (borreta de Mariola)
– 1r premi: Juan XXIII (Benifaió)
– 2n premi: Bahía de Calp (Calp)
– 3r premi: La bonita del puerto (Grau de Gandia)


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *