foradia subscriutegrat

Mari Luz Pascual: “les festes de Bocairent són dignes de gaudir, conservar i potenciar”

• Bocairent es prepara per viure les seues festes tradicionals d’estiu en honor a Sant Agustí • Ha sigut dimecres 15 d’agost quan han començat les dansetes, una festivitat que ompli d’alegria, tradició i ball els carrers del poble

Bocairent es prepara per viure les seues festes tradicionals d’estiu en honor a Sant Agustí: veïns i veïnes, balladores i balladors, xirimiters i tabaleters, preparen els vestits, els dolços i l’herbero, el llimó i l’orxata, les carrosses per a la Cavalcada… Parlem amb la regidora de Festes del poble, Mari Luz Pascual, qui ens comenta els detalls.

Durant el mes de juliol, Bocairent, a més de múltiples esdeveniments culturals, ha celebrat els actes previs als dies grans de les festes de Sant Agustí. Entre altres, la presentació del programa i el cartell anunciador, l’Acapte i la Festa de la Flor.

Ha sigut dimecres 15 d’agost quan han començat les dansetes, una festivitat que ompli d’alegria, tradició i ball els carrers del poble. Des d’aquest dia, totes les nits, fins a l’1 de setembre, a Bocairent són màgiques.

Cal destacar que el dimecres 22 arriba el moment de la Cavalcada, un dels dies més especials de l’any. Mari Luz ens comenta que és el dia que més li agrada: “eixim amb els amics amb les carrosses i els balladors davant una multitud de gent que s’ho passa genial al carrer”. Un signe d’identitat d’aquesta tradició és el fet que les carrosses estan construïdes de manera artesana, cosa que afegeix un caràcter d’originalitat important.

Mari Luz no vol deixar de convidar a tot el món a gaudir de la màgia de Bocairent durant aquests dies: “les nostres festes són dignes de gaudir, conservar i potenciar”. Per altra banda, vol expressar el seu agraïment als majorals del poble, “que són els que estan tot l’any treballant perquè tot estiga perfecte i tot el món disfrute durant aquests dies tan especials”.

Festes Bocairent Del 14 a l’1 de Setembre de 2018

Del 14 al 17 d’agost “Xarrades a la fresca” – A les 20.00 hores, a la Placeta de Sant Vicent. Organitza: Ajuntament de Bocairent (Regidoria de Cultura). Dimecres 15 d’agost “Dansetes” – A les 23.00 hores, a la Plaça de Joan de Joanes.

Dijous 16 d’agost “Dansetes” – A les 23.00 hores, al Carrer Agres. Divendres 17 d’agost “Dansetes” – A les 23.00 hores, al Carrer Mestre Serrano.

Dissabte 18 d’agost “Dansetes a la plaça de bous” – A les 22.00 hores, sopar de germanor a la Plaça de Bous (hi haurà adobat i beguda per als assistents). – A les 23.00 hores, dansetes. Durant el descans hi haurà corredors per als xiquets, dolços i timó granitzat. Col·laboren: Ajuntament de Bocairent i la Comissió del 175 aniversari de la Plaça de Bous.

Del 18 al 26 d’agost “Solemne Novenari” – A les 19.30 hores, Solemne Novenari al Pare Sant Agustí, a l’Església del Monestir. A continuació Missa.

Diumenge 19 d’agost “Dansetes a Sant Antoni Abat” – A les 22.00 hores, sopar de germanor en l’Ermita de Sant Antoni Abat (hi haurà adobat i beguda per als assistents). – A les 23.00 hores, dansetes. Durant el descans hi haurà cucanyes per als xiquets, dolços i timó granitzat. Col·laboren: Parroquia i Junta de l’Ermita de Sant Antoni Abat.

Dilluns 20 d’agost “Dansetes” – A les 23.00 hores, dansetes a la Placeta de Sant Vicent. Durant el descans es celebrarà l’XI concurs de fanalets (elaborats amb meló). Es premiaran els tres millors.

Dimecres 22 d’agost “Cavalcada” – A les 12.00 hores, DISPAR de coets i actuació de xirimiters i tabaleters, al jardí del Monestir i volteig general de campanes anunciant el començament de la festa. – A les 20.30 hores, des de la Residència, fins la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “CAVALCADA”, amb ELS CABOLOS DE BOCAIRENT, que estaran acompanyats pels xirimiters i tabaleters de Sant Agustí. Hi participaran també EL BALL DE CAVALLET DEL CORPUS CHRISTI (col·labora SARC-Diputació de València). Serà presidida per la carrossa de la Clavariessa Major i la Cor d’Honor. Davant, desfilarà la carrossa guanyadora del concurs de carrosses i estarà amenitzada pel Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub, la Societat Musical Vila de Bocairent i l’Associació Unió Musical de Bocairent. Finalitzarà amb una GRAN TRACA de colors. (Preguem puntualitat, estètica i mínima decoració a les carrosses. Tots els que desitgen participar al concurs de carrosses ho hauran de comunicar als majorals abans del dia 20 d’agost. La resta de carrosses participants, també hauran de comunicar-ho). – A les 00.30 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, GRAN NIT DE FESTA, amb L’ORQUESTRA REALITY patrocinada per l’Ajuntament de Bocairent.

Dijous 23 d’agost “Danses” – A les 12.00 hores, “DANSETES”, des de la Plaça l’Ajuntament i carrers de costum. – A les 18.00 hores, “CUCANYES I CORREDORS”, a la Placeta de Joan de Joanes i Plaça de l’Ajuntament. – A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Tribunal de les Aigües.

Divendres 24 d’agost “Danses” – A les 09.30 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “XXI EIXIDA POPULAR AMB BICICLETA”. Hi haurà beguda fresca i adobat per esmorzar a l’Estació davant del Club Ciclista Bocairent. Després hi haurà activitats de bicis, organitzades pel Club Ciclista Bocairent, (cal portar casc). Patrocina: Regidoria d’Esports Ajuntament de Bocairent. – A les 20.15 hores, a la Plaça Julián Herrero “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets. (Organitza: Ajuntament de Bocairent). – A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Tribunal de les Aigües.

Dissabte 25 d’agost “Danses” – A les 10.00 hores, XI CAMPIONAT DE RASPALL Festes de Sant Agustí, al carrer Azorín. A les 12.00 tindrà lloc la Final. – CAMPIONAT DE PÀDEL “Festes a Sant Agustí”, Club de Tennis Bocairent. – A les 20.15 hores, a la Plaça Julián Herrero “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets. (Organitza: Ajuntament de Bocairent). – A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Rei En Jaume.

Diumenge 26 d’agost “Danses” – A les 10.30 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “XI CARRERA DE LA DONA” Les quotes d’inscripció es destinaran a l’Associació AFAB, per al Centre de Dia). – A les 20.15 hores, a la Plaça Julián Herrero “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets. (Organitza: Ajuntament de Bocairent). – A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des de l’Avinguda 9 d’Octubre.

Dilluns 27 d’agost “Danses” – A les 12.00 hores, Volteig General de Campanes, amb Disparà de Coets, i actuació del tabalet i la xirimita, al jardí del Monestir. – A les 20.00 hores, PRIMERES VESPRES, al Pare Sant Agustí, a l’Església del Monestir. – A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà l’última nit de “DANSES”. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des de l’Avinguda d’Espanya. Al descans de les danses es repartiran caputxos de llepolies als xiquets i xiquetes que vinguen vestits de balladors. Els caputxos són elaborats amb la col·laboració dels alumnes del Centre Ocupacional Bocairent.

Dimarts 28 d’agost “Festivitat del Pare Sant Agustí” – A les 7.30 hores, GRAN DIANA. Amenitzada per la Societat Musical Vila de Bocairent, amb la participació dels Cabolos i disparà de coets i tronadors, iniciant-se al C/. Mossén Hilari i finalitzant a la plaça de l’Ajuntament. Col·labora el Grup de Xirimiters i Tabaleters L’Aljub. – A les 12.00 hores, SOLEMNE MISSA. Celebrada en acció de gràcies al Pare Sant Agustí, celebrada pel Prevere En Benjamin Fayos Olivares i predicarà En Francisco José Asensio Vañó “Xesco” a l’Església del Monestir de Nostra Senyora dels Dolors i dels Sants Reis Mags. Finalitzada la Missa, acompanyats pel Grup de Xirimiters i Tabaleters L’Aljub, la Clavariessa Major i la seua Cort d’Honor, les Caps de Dansa, els Majorals i Autoritats es dirigiran al carrer del Pintor Sorolla, on es dispararà una GRAN MASCLETÀ a càrrec de la pirotecnia Aitana. (13’15 hores, aproximadament). – A les 18.30 hores, XXVI CONCERT EXTRAORDINARI DEL DIA DE SANT AGUSTÍ “SANT AGUSTÍ MUSICAL” a càrrec del Grup de Cambra D3 a l’Església Parroquial l’Assumpció de Nostra Senyora. (Patrocinen: Ajuntament de Bocairent, A.U. Musical Bocairent i Junta de Majorals de Sant Agustí). – A les 20.30 hores, SOLEMNE PROCESSÓ eixint de l’Església del Monestir, amenitzada per la Societat Musical Vila de Bocairent i amb la participació dels Cabolos i els Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí. Finalitzada la processó es dispararà un ramellet de focs d’artifici donant pas a L’OFRENA DE FLORS, el CANT DELS GOJOS, i el BES DE LA RELÍQUIA de Sant Agustí. Després hi haurà un passacarrer i es servirà un vi d’honor als participants.

Divendres 31 d’agost “2a Nit de Música Jove en valencià” – A les 12 de la nit, Actuació dels grups Cactus, Inèrcia i Prozak Soup al carrer Pintores Dorotea i Margarida Joanes (zona de l’antiga fàbrica de Rasilan). Organitza: Consell Municipal de la Joventut i Ajuntament de Bocairent (Regidoria de Cultura). Patrocina: Generalitat Valenciana.

Dissabte 1 de setembre “Correfocs” – A les 12 de la nit, gran Final de les Festes amb el XXIII CORREFOCS FESTES A SANT AGUSTÍ a càrrec dels Dimonis de Darrere la Vila, amenitzat per Xirimiters i Tabaleters de l’Aljub i patrocinat per l’Ajuntament de Bocairent, començant des de la porta principal de l’Església Parroquial i finalitzant a la plaça de l’Ajuntament.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *