foradia elgrat

Bocairent gaudeix de les primeres festes de Moros i Cristians de l’any

• Com és tradició, Bocairent ha sigut el primer municipi de l’any en celebrar les festes de Moros i Cristians del territori valencià • Dies de diversió i tradició en els que tant els habitants de Bocairent com els dels municipis del voltant

Com és tradició, Bocairent ha sigut el primer municipi de l’any en celebrar les festes de Moros i Cristians del territori valencià. Ho va fer el primer cap de setmana del mes de febrer.

Divendres 1 de febrer, el poble va gaudir del dia de les Caixes. Però el dia gran va ser el dissabte, el dia de l’Entrada, amb la interpretació dels himnes per l’Associació Unió Musical Bocairent, l’entrada de bandes i la mascletà, la revista de les tropes, les vespres i l’ofrena a sant Blai.

El dia de Sant Blai, diumenge 3 de febrer, va arrancar amb la Diana, que va donar pas a la concentració de festers i autoritats. A la vesprada es va celebrar la desfilada del piquete de la filà Terç de Suavos, el Ball del Moro, la processió amb la Relíquia, els focs d’artifici i la interpretació de l’Himne.

El dilluns es va fer la formació d’esquadra de cada filà, assistint als diferents temples i ermites de la localitat. I es va dur a terme la batalla entre els bàndols cristià i moro. I a la nit, va tindre lloc la desfilada-retreta.

Bocairent va despertar el dimarts amb la celebració de la Diana. El matí va culminar amb el bes de la relíquia de Sant Blai. La desfilada fins al Monestir de la Mare de Déu dels Dolors i dels Reis d’Orient va ser a la vesprada. La nit va acabar amb la Cordà.

Finalment, el 6 de gener va ser el dia de l’Eixabegó, quan es van reunir les juntes, capitans i alferes per a deixar pas al final de les festes amb la missa en sufragi pels festers difunts.

Dies de diversió i tradició en els que tant els habitants de Bocairent com els dels municipis del voltant van gaudir de les primeres celebracions dels Moros i Cristians que es duen a terme durant l’any en el territori valencià.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *