Foradia ajualcoitel

Millores al Paratge Natural del Racó de Sant Bonaventura-Canalons

raco estancS’han construït dos estanys artificials per a la conservació de les comunitats d’amfibis i rèptils al Paratge Natural Municipal del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons. En total, l’Ajuntament d’Alcoi ha invertit 6.180,68 euros, dels quals la Diputació d’Alacant ha subvencionat 2.649 euros. L’acondicionament de l’espai dut a terme per l’Ajuntament d’Alcoi, a través d’una subvenció concedida per la Diputació d’Alacant en la Convocatòria d’Ajudes per a la Conservació i Millora dels Paratges Naturals Municipals de la província d’Alacant.

Els treballs que s’han dut a terme al paratge del Racó de Sant Bonaventura han consistit a la rehabilitació de part de la sèquia que conduïa l’aigua des del Molí de Dalt del Racó de Sant Boanventura fins al Molí de Baix. Els dos estanys artificials que s’han construït reben l’aigua que circula per aquesta sèquia rehabilitada, des de l’assut que reté les aigües del riu Polop.

Aquestes obres han perseguit dos objectius: per una banda, ampliar els espais aquàtics que milloren la conservació de les comunitats d’amfibis i rèptils del paratge, ja que solen ser els llocs d’aparellament i reproducció de la majoria de les espècies d’aquestes comunitats faunístiques; i, per altra, rehabilitar part del patrimoni cultural i històric vinculat a l’explotació dels molins fariners, com és el cas de les sèquies, alcavons, trestelladors o, fins i tot, el mateixos cups dels molins.

Finalment, la contrucció d’aquestos estanys permetrà una millor observació dels amfibis i facilitarà el seu estudi i coneixement per part dels centres educatius que visiten el paratge dins del Projecte d’Educació Ambiental que duu a terme l’Ajuntament d’Alcoi.

Paco AgulloEl regidor de Medi Ambient Paco Agulló destaca que amb aquestes actuacions es continua posant en valor un paratge amb importantíssims valors mediambientals i culturals: “El Racó de Sant Bonaventura i els Canalons són una àrea única del nostre entorn mediambiental per diversos motius i valors: faunístics, botànics, paisatgístics, culturals i patromonials. Durant molts anys, la zona ha estat pendent d’intervencions per la seua posada en valor, i per facilitar als visitants i usuaris unes millors condicions per acostar-se a totes les seues singularitats, i des del Departament de Medi Ambient s’està portant a terme un treball constant per consolidar la zona com un dels punts de major interés mediambiental del nostre àmbit territorial. Hem de recordar que al llarg dels darrers anys s’ha restringit l’accés de vehicles, s’han realitzat replantacions a l’àrea amb èxit d’espècies que finalment han arrelat, ja s’havien netejat trams de sèquia, i a més s’està desenvolupant el Projecte Riu Polop, el programa per a l’estudi i conservació de l’ecosistema del curs fluvial”.
 


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *