foradia subscriutegrat

Tallers de reciclatge de residus als centres escolars

Dins el programa d’educació ambiental, en conjunt, un total de 1.356 alumnes prendran part en aquestes activitats: 432 alumnes al taller de reciclatge de paper, 395 al d’oli de cuina, i 529 al de fabricació de joguines.

tallers medi ambient

Els centres participants són CEIP Sant Vicent, CEIP El Romeral, La Salle, Sant Roc, Salesians Sant Vicent Ferrer, CEIP Miguel Hernández, Esclaves i IES Cotes Baixes.

Durant aquest mes de novembre i també part de desembre el Departament de Medi Ambient en col.laboració amb l’àrea d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi està portant a terme a vuit centres educatius de la ciutat una sèrie de tallers sobre residus, dins el Projecte d’Educació Ambiental programat per al present curs escolar.

Concretament, els tallers que s’estan realitzant són: reciclatge de paper, taller de reciclatge d’oli de cuina per fer sabó, i taller de fabricació de joguines amb residus reciclats. En conjunt, un total de 1.356 alumnes prendran part en aquestes activitats: 432 alumnes al taller de reciclatge de paper, 395 al d’oli de cuina, i 529 al de fabricació de joguines.

tallers reciclatge

En conjunt, un total de 1.356 alumnes prendran part en aquestes activitats./

Els centres participants són CEIP Sant Vicent, CEIP El Romeral, La Salle, Sant Roc, Salesians Sant Vicent Ferrer, CEIP Miguel Hernández, Esclaves i IES Cotes Baixes. Cal indicar que aquestes activitats que ara es desenvolupen són només una part del Projecte d’Educació Ambiental.

Al llarg dels propers mesos, i durant el curs 2014/2015, hi ha previstes altres iniciatives com repoblacions escolars al llit del riu Riquer, itineraris guiats pel Paratge Natural Municipal del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons, itineraris guiats pel paratge del Molinar, i una activitat anomenada ‘L’hort ecològic a l’escola’, consistent a diferents tallers i visites als horts socials ecològics municipals.

El regidor d’Educació Manolo Gomicia destaca l’interés d’aquestes activitats per als escolars “no només perquè els ofereix la possibilitat de traure profit del reciclatge i la reutilització, fent ells mateixos productes com joguines o sabó; el més important és que ajude als xiquets i xiquetes a prendre consciència de la necessitat de reutilitzar els materials que ens sobren com a via per la sostenibilitat ambiental. Per a la Regidoria és important que la formació estrictament lectiva estiga acompanyada d’activitats complementàries que desperten interés en la comunitat educativa, i dins les diverses opcions que oferim als centres alcoians hi ha una important presència de continguts mediambientals atractius i interessants”.

Paco Agullo

Paco Agulló./

Per la seua banda, el regidor de Medi Ambient Paco Agulló subratlla que “la feina de la Regidoria de Medi Ambient òbviament no pot limitar-se a la gestió de serveis, sinó que un dels pilars fonamentals d’una àrea així ha de radicar precisament en estendre la consciència sobre la cura de l’entorn i dels recursos. En eixe sentit, des que vam accedir a la gestió del Govern hem incidit en les activitats adreçades a tots els públics per informar i fomentar el coneixement sobre la sostenibilitat i la defensa del medi. I molt significativament, entre els xiquets i xiquetes, ja que l’adquisició de consciència i bons hàbits dels més menuts es traduirà en un futur en una ciutat més sostenible i mediambientalment eficient”.

Curs adreçat als horts socials ecològics
Al marge d’aquest programa, cal assenyalar que la Regidoria de Medi Ambient va organitzar la passada setmana el ‘Curs de sanitat vegetal en l’agricultura ecològica: control de plagues i malalties’, una acció formativa adreçada principalment als usuaris dels Horts Socials Ecològics i als agricultors en actiu, impartida per professionals de l’Estació Experimental Agrària de Carcaixent. El curs va acollir a 26 assistents, que al llarg d’una setmana van poder accedir a diversos coneixements per combatre alguns dels principals problemes amb què poden trobar-se als seus cultius, com són les plagues i les malalties. El regidor de Medi Ambient Paco Agulló valora l’experiència i indica que “la nostra intenció és seguir oferint ferramentes als usuaris dels 35 Horts Socials Ecològics que tenim en marxa per a que la seua feina siga fructífera i òptima”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *