foradia cdturisme

2.500 signatures per a la no separació sistemàtica bebé-mare per cesàrea

El grup de suport a la lactància materna d'Alcoi “De Mare a Mare” ja du un gran nombre de fignatures i encara continua en marxa la seva campanya. A més, l'associació inicia el mes de desembre carregat d'activitats.

grup-maresL’Associació De Mare a Mare ha portat a terme als darrers mesos una campanya de recollida de signatures per reclamar que en casos de naixement per cesària a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi el nadó no siga separat de sa mare. D’aquesta manera, es facilita el contacte pell amb pell entre bebé, mare i pare en el moment de nàixer, d’acord a protocols que ja s’apliquen a un gran nombre d’hospitals de tot l’Estat i també del territori autonòmic.

La campanya, que encara continua en marxa, ha arreplegat un total de 911 signatures en paper, a les que s’han d’afegir 1.521 recollides en la plataforma on line peticionpublica.es i altres 250 a la plataforma digital change.org.En total, es van lliurar ahir 2.682 signatures al registre del Departament de Salut d’Alcoi al Centre de Salut La Plaça, per a que siguen remeses a la Conselleria de Sanitat per tal que s’habilite aquest protocol que s’ha demostrat molt beneficiós per la salut dels nadons.

La portaveu de l’entitat, Rosana Gadea, indica que “són molts els hospitals espanyols que han adaptat el protocol: 12 de octubre de Madrid, Màlaga, Torrejón, Puerta de Hierro de Majadahonda… Però també els hospitals Universitari d’Elx i Marina Salud de Dénia, dins de la nostra comunitat autònoma. No entenem com l’Hospital d’Alcoi encara no ha adoptat aquest protocol. Per això, reclamem tant a la Conselleria com als responsables del Departament de Salut que facen el possible per habilitar el servei”.

De Mare a Mare és un grup que s’encarrega de proporcionar informació, escolta i acompanyament perquè cada mare trobe per si mateixa les seves pròpies respostes. Els temes que tracten són diversos com a lactància, somni, parella, pressió social, alimentació complementària, còlics, plors, etc. Per al mes de desembre han preparat a més multitud d’activitats.

La programació i calendari és el següent:

5 de desembre

  • – Grup de suport, tema “mossega el pit” de 17h a 18’30h.

12 de desembre

  • – Assemblea a les 16.00 per a sòcies.
  • – Grup de suport, tema “colecho” de 17h a 18h.
  • – Xarrada ‘Limites, reequilibrant la mirada’: “Els límits són fonamentals, però a vegades pequem per l’excés o pel defecte dels mateixos, davant els quals ens envolten. Amb els xiquets els límits tendeixen a ser més rígids que amb uns altres, resulten a voltes blancs fàcils per a projectar les nostres angoixes, tal vegada siga per la falta de coneixement del seu procés o tal vegada per la posició de comandament que se’ns atribueix per ser els adults. Veure en quina mesura som congruents amb allò que sentim, demanem i donem”. Per Sarai Terol Silvestre
    Llic. Psicologia, Terapeuta de família. Entrada gratuïta Hora: 18h a 19h.

19 de desembre

  • – Grup de suport, tema “entorn social i bones festes” de 17h a 18’30h.

L’associació es troba en la 3ª Planta Centre Social Zona Nord, Alcoi. Per a més informació es pot consultar la seva pàgina web  o mitjançant un email a demareamare@gmail.com.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *