foradia subscriutegrat

“El Govern del PSOE és una bona oportunitat per a fer les coses d’altra manera”

• “Després del que hem tingut, qualsevol canvi és benvingut” • Un dels reptes més urgents del PSOE per a Marta és la creació de treball de qualitat

Comencem una nova etapa política. Altra. Des del 2014 les sorpreses polítiques no han deixat de succeir-se. Tot va començar amb la irrupció de Podemos en les eleccions europees, quan es va consolidar com un actor polític de canvi determinant.

Tot seguit el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, proposa crear “una mena de Podemos de dretes” i apareix del no-res Ciudadanos.

Un any després, l’impuls del “sí que es pot” va propiciar un canvi inesperat en les grans ciutats espanyoles (Madrid, València, Barcelona…) i algunes comunitats (País Valencià, Castella La Mancha, Extremadura…).

En 2016, després de dues eleccions generals es configura un nou escenari polític: dues noves forces polítiques arriben al Parlament per a conviure amb els partits tradicionals majoritaris, PP i PSOE: s’acaba, o almenys de la manera en la qual el coneixem, el bipartidisme.

Governa el PP. Sánchez lluita contra la part més tradicional del seu partit per tal d’arribar, finalment, a la secretaria general. Juny del 2018, moció de censura contra el Partit Popular amb el suport de tots els diputats del Congrés a excepció dels de Ciudadanos. Nou canvi d’executiu: governa el PSOE.

Arribats a aquest punt: quins seran els nous moviments polítics? Com veuen l’actualitat les nostres veïnes i veïns? Què esperen del Govern del PSOE? Quines haurien de ser les seues prioritats? Ho consultem amb les nostres veïnes i veïns

Després del que hem tingut, qualsevol canvi és benvingut”. Marta opina que pitjor que amb el Govern del Partit Popular no podien estar. Per a demostrar-ho, ens recorda l’historial d’alguns dirigents valencians, com Zaplana o Fabra, o l’última sentència del cas Gürtel.

Per això mira el nou Govern central del PSOE amb ulls optimistes, “és una bona oportunitat per a fer les coses d’altra manera”. Però tal com estan les lleis d’injustes, les institucions de viciades i la societat d’empobrida “el PSOE té molta faena”.

Un dels reptes més urgents del PSOE per a Marta és la creació de treball de qualitat, perquè les taxes d’atur han baixat durant els últims anys, però la qualitat dels treballs s’ha precaritzat, “contractes de 12 hores mal pagades, contractes en pràctiques…”. A més dels treballadors, Sánchez hauria de millorar les possibilitats de tots els emprenedors i dels autònoms, “que ho tenen molt complicat”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *